Lezing: het Modernisme en NU verder

12 november, 14.00 uur in Galerie De Pastoe Fabriek

Galerie De Pastoe Fabriek organiseert dit najaar drie bijeenkomsten over het belang van goed ontwerpen. Dit is de 2e lezing.

Sinds het bestaan van het Modernisme kozen veel ontwerpers dit als hun vertrekpunt. De ontwikkeling van nieuwe producten gebeurde binnen het jargon dat aan het begin van de 20ste eeuw werd geformuleerd: zakelijk, functionalistisch, sober en democratisch. Maar slechts weinigen zijn die modernistische traditie trouw gebleven toen nieuwe stromingen juist de populaire cultuur omarmden of het consumentisme voorop stelden. Nu is er in brede kring een herbezinning op de waarden van het Modernisme waarneembaar: zowel in de kunst en architectuur als bij de typografie en het productontwerpen. Met de lezingen brengen we de actualiteit van deze herbezinning in beeld en laten we belangrijke hedendaagse ontwerpers uit verschillende disciplines, die nog steeds werken volgens dat modernistische gedachtegoed, aan het woord. Steeds primair met het oog op de ontwerper van NU en straks.

Lezing 12 november: Houdbare moderniteit
Sprekers: Hubert Jan Henket (architect, Bierman Henket Architecten ), Florian Idenburg (architect, So-Il Offices) en Kristian Koreman (architect, ZUS – Zones Urbaines Sensibles)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten