Aanzet zoekt online redacteuren

Heb jij zin om je steentje bij te dragen aan de leukste wijkkrant van Utrecht, of misschien wel van het land? Dan is dit het moment!

In deze digitale wereld blijft onze online aanwezigheid een beetje achter, en dit willen we graag verbeteren. Er is binnen onze redactie één persoon die zich met online content bezighoudt, en zij wil erg graag hulp. Daarom zoeken we redacteuren voor onze online redactie (in wording).

Wat is Aanzet?

Aanzet verschijnt al 19 jaar huis aan huis in Hoograven, Tolsteeg en Bokkenbuurt en wordt helemaal gemaakt door vrijwilligers. De wijkkrant komt vijf keer per jaar uit op papier in een oplage van 7.000 exemplaren en is digitaal te vinden op de website, Facebook en Twitter.

Oké, maar wie maken Aanzet dan?

Aanzet wordt gemaakt door een (al zeggen we het zelf) leuke groep vrijwilligers uit de buurt. We vergaderen vijf keer per jaar met de redactie, en één keer per jaar komen we samen om iets anders leuks te doen. We zijn verschillende types met andere achtergronden maar hebben onze interesse in de wijk gemeen. Op dit moment bestaat ons team uit een aantal redacteuren, drie fotografen en een vormgever.

Klinkt leuk, maar wat kan ik bijdragen?

Samen met ten minste één andere redacteur ga je je richten op onze online content. Denk hierbij aan het selecteren en plaatsen van artikelen op de website, het opzetten van een Instagram-pagina en wellicht nog meer. Alles met r tot (achtergrond-)nieuws uit Hoograven, Tolsteeg, Rotsoord en de Bokkenbuurt. Er ligt een eerste versie voor een online-plan, maar ook hier is zeker nog input op gewenst. We overleggen veel via Slack, een app waarin we digitaal samenwerken en hebben vijf keer per jaar een redactievergadering waarin bepaald wordt wat in de krant komt, en hopelijk straks ook wat er op onze site komt. Behalve het meewerken aan de online content ben je natuurlijk van harte welkom om mee te denken over de onderwerpen, invalshoeken en andere aspecten van de krant.

En wie zoeken jullie?

We zoeken vooral iemand die enthousiast is en het leuk vindt om wat vrije tijd aan Aanzet te besteden. Het liefst woon je zelf in de wijk. Je bent nieuwsgierig, betrouwbaar, flexibel en hebt een beetje verstand van social media en het schrijven voor het web. Ervaring met WordPress zou leuk zijn, maar is niet essentieel. Je bent bereid om regelmatig redactievergaderingen (één per krant) bij te wonen en je kan aardig schrijven.

En wat bieden jullie mij?

Als je je aansluit bij Aanzet maak je deel uit van een enthousiaste redactie. We bieden je de kans om onderwerpen en invalshoeken aan te dragen voor online content. Je krijgt veel ruimte om zelf invulling te geven aan je opdrachten en het inbrengen van ideeën. En ten slotte zorgt je inzet voor Aanzet ervoor dat je de wijk en zijn bewoners beter leert kennen en op de hoogte bent van wat er allemaal speelt.

Ja hoor, ik ben geïnteresseerd! En nu?

Als je vragen hebt, of je gewoon meteen aan wilt melden: stuur ons vooral een mailtje op redactieaanzet@yahoo.com en je hoort zo snel mogelijk van ons!

We vinden het belangrijk dat onze redactie een goede afspiegeling van de wijk is. Wijkbewoners van alle leeftijden, afkomsten en identiteiten zijn van harte welkom om te reageren!

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten