Klimaatduik in de Vaartsche Rijn

De Partij voor de Dieren Utrecht trapt het nieuwe jaar af met een Klimaatduik

Met een frisse duik in de Vaartsche Rijn vraagt de Partij voor de Dieren Utrecht op 1 januari 2020 aandacht voor het klimaat. Voor het café Op Zuid in Hoograven waagden een aantal actieve leden de sprong in het kanaal. Met deze ludieke actie sluiten zij aan bij de oproep van Milieudefensie voor een Klimaatduik.

In juli 2019 riep de gemeente Utrecht, naar aanleiding van een motie van de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren, de klimaatcrisis uit in Utrecht. De gemeente heeft daarmee aangegeven dat zij zich maximaal gaat inspannen om de opwarming van de aarde te beperken. Dat is hard nodig, klimaatverandering treft immers óók Utrecht. Denk aan de extreme hitte van afgelopen zomer.

Maarten van Heuven, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Utrechtse gemeenteraadsfractie: “Met deze Klimaatduik willen we de gemeente herinneren aan haar belofte en nogmaals de urgentie ervan benadrukken. De tijd dringt, maar 2020 kan het jaar worden waarin we het tij keren.”

Tijdens de Klimaatduik dragen de leden mutsen met Plantpower erop, een knipoog naar de mutsen die men doorgaans draagt bij de traditionele Nieuwjaarsduik. Maarten: “Plantaardige voeding is immers het beste voor natuur én klimaat”.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten