Heeft u de Yalla yalla cake van Melak al geprobeerd?
In de Aanzet die eind 2018 vertelde Melak over haar ervaring bij Queridon taal & horeca. Ze leert daar Nederlands en doet werkervaring op in het restaurant in De Saffier.
Melak: “In de lessen is veel aandacht voor de dagelijkse dingen en ook voor onze eigen cultuur. Een van de taaloefeningen is het opschrijven van je favoriete recept. Mijn recept voor Yallah Yallah cake staat daardoor ook op het menu in het restaurant!” Gerard vult aan: “Melak maakte de cake zo snel, dat we hem niet anders dan Yallah Yallah (‘snel, schiet op’ in het Arabisch) konden noemen.”
Ingrediënten
4 eieren
350 gram suiker
geraspte schil van 4 sinaasappels
1,1 dl olie
375 gram bloem
sap van 2 sinaasappels
zakje bakpoeder
Bereiding
Eieren wit opslaan, dan de suiker erbij, nog 2 minuten kloppen.
Sinaasappelrasp, sinaasappelsap, olie, bloem en als laatste het bakpoeder toevoegen.
In een ingevette en bebloemde springvorm en afbakken in 20 minuten op 180 graden.
Test op gaarheid met een satéprikker en nog 5 minuten in de oven laten staan.
Ook lekker met chocoladesaus!
Heeft u ook een lekker recept? Stuur het ons via e-mail: redactieaanzet@yahoo.
Foto: Queridon