Hoe een boek leidde tot een aquarel!

En hoe daar een expositie van kwam in de Bibliotheek  aan het Smaragdplein, leest u in het verhaal van Helma.

“Geïnspireerd door het boek Opgeruimd van Marie Kondo, ruimde ik de zolder op, gooide oude meubels weg, gaf kinderspeelgoed een nieuwe eigenaar en toverde de zolder om tot een prachtige schilderruimte. Tijdens een proef-aquarelworkshop met vriendinnen zag ik het licht! Dit is fantastisch! Dit is mijn droom! Ik ga les geven in schilderen!

Ik begon met 4 cursisten bij mij thuis en dat werden er elke cursus een paar meer. Nu geef ik les aan 10 cursisten in het buurtcentrum te Hoograven.

Beginners en gevorderden zitten door elkaar. Ik probeer de opdrachten zo te maken, dat de beginners er de basistechniek leren en gevorderden ook een uitdaging hebben.

Elke week hebben we een ander thema, bij voorbeeld, wolken, bomen, vogels, stilleven of zelfs abstract! Ik laat een aantal voorbeelden zien, en daarna gaat iedereen geïnspireerd aan de slag. Op het einde van de les bespreken we gezamenlijk de resultaten.

Elke woensdagavond ga ik blij en voldaan naar huis. Dit jaar heb ik echt een super goede groep. Ze vragen me zelf om huiswerk te geven.

Als kroon op het werk, heb ik een expositie bij de bieb geregeld. En nu het werk daar zo bij elkaar ingelijst ophangt, is het nog mooier dan ik dacht. Ik ben trots op mijn cursisten!”

U kunt de expositie bekijken vanaf morgen, 7 januari, tot en met 31 januari. Of kom langs op 12 januari 12 uur voor de feestelijke opening met cursisten en docent.

Meer informatie over de expositie of cursus aquarel www.helmavanderburgh.exto.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten