Gluren bij de Buren: de huiskamer als podium

Eens per jaar mag het: Gluren bij de buren! Op zondag 11 maart vindt in Utrecht voor de vijfde keer dit “huiskamerfestival” plaats.

Het moet het meest laagdrempelige festival van Nederland zijn: huiskamers in de hele stad openen gratis hun deuren voor het publiek. Er is muziek, cabaret, theater en dans. Een kleine kennismaking met enkele deelnemers uit Hoograven.

Simple songs
Op de ´t Goylaan speelt singer-songwriter Boudewijn Tinholt in zijn eigen huiskamer zijn zelfgeschreven simple songs. “Liedjes komen vaak zomaar in me op, dat gaat vanzelf. Daarna hoef ik ze niet meer te repeteren. Ik onthoud ze meestal gewoon”. Boudewijn zal acht à tien nummers spelen, en misschien is er nog ruimte voor improvisatie. “De meeste nummers begeleid ik op akoestische gitaar, maar de electrische Fender-gitaar zal ook uit de koffer worden gehaald”.

Bij Olaf
Het trio dat muziek gaat maken in de Jan van Arkelstraat noemt zich “Bij Olaf”. Dat mogen we letterlijk nemen, want Olaf en zijn partner Linda zijn de eigenaars van de ruime huiskamer. “Manette, de zangeres, kent ons en zocht nog een huiskamer om op te treden,” zegt Olaf. “Zij heeft ons opgegeven, dus ik heb zelf geen moeite hoeven doen om een optreden in ons huis te krijgen.”

Cabaret aan de Constant Erzeijstraat
Roel en Margot zijn al “routiniers” als gastheer en –vrouw van Gluren bij de Buren. Dit jaar treedt kleinkunstenaar Dr. Anders op in hun huis aan de Constant Erzeijstraat. “Cabaret vind ik zelf het leukst,” zegt Margot. Qua publieke belangstelling hebben ze alle uitersten al meegemaakt, “Er heeft een band gespeeld in ons kleine huiskamertje, waarbij 54 mensen zijn komen kijken. Maar we hebben ook eens twee man publiek gehad.”

Vooraf kun je op de website (Glurenbijdeburen.nl) je favoriete optredens uitzoeken. In iedere huiskamer zijn drie optredens, die allen tussen 12.00 en 17.00 uur plaatsvinden.

(TA)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten