Staatsen: 100 jaar wassen op eredivisieniveau

De Stichting Historische Kring Tolsteeg Hoograven nodigt u uit. Dit keer neemt ze u mee naar de wereld van bijna 100 jaar sorteren, wassen, centrifugeren, drogen, mangelen, strijken persen, vouwen en inpakken in een expositie in de bibliotheek op het Smaragdplein over Wasserij Staatsen.

Er was eens een man, Albertus Claudius Staatsen  die zich vanuit Buren vestigde in Bunnik met een handwasserij en blekerij. Van daaruit bouwde hij een klantenkring op in Utrecht. Met een hondenkar vervoerde hij  de vuile en schone was, later werd dat een ezelwagen. Maar vanwege efficiëntie zocht hij een plek dichter bij zijn klantenkring in Utrecht en een plek met goed water…

Meer weten? Kom dan naar de presentatie op 3 maart  om 11.00 in de bibliotheek op het Smaragdplein.

U kunt vanaf dan ook de expositie bekijken.

Niet eerder is in Utrecht een wasserij zo grondig doorgelicht als nu. U ‘loopt mee’ met alle fasen vanaf de ontvangst tot aan de eindaflevering. De complete bouwhistorie van het complex vanaf de eerste steen. Aangevuld met een boeiende samenvatting van de geschiedenis volop anekdoten geschreven door een familielid.

Een groots welkom namens de stichting HKTH!

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten