Vieringen in de Marcuskerk

U leest er binnenkort meer over in de wintereditie van de Aanzet die binnenkort op de mat valt, maar na 60 jaar zal in de Marcuskerk voor het laatst de kerstcyclus worden gevierd. Op 7 januari 2018 om 10.00 uur is de laatste viering. Daarna wordt het gebouw gesloten.

De wijkgemeente Marcuskerk vormt per 1 januari samen met de wijkgemeente Nicolaikerk een nieuwe kerkelijke gemeente (voorlopig Utrecht-Zuid geheten), die gaat vieren in de Nicolaikerk.

Zondag 24 december 19.00 uur, kinderkerstfeest.

Thema: uitkijken naar het licht. Kinderen uit Marcus- en Nicolaiwijk zingen en spelen  een kerstspel. Het kerstverhaal uit Lucas is overbekend. Dat lijkt een verhaal uit een ver verleden, leuk om naar te luisteren en over te zingen. Maar het is meer dan een mooi verhaal. Het gaat ook over nu en over ons.

Voorganger Marieke Sillevis Smitt. M.m.v. Karel Demoet, vleugel, Marianne van de Velden, dwarsfluit en veel kinderen. Regie Annelies Schouten, muzikale leiding  Anne-Marie Rutgers.

Na de viering is er gelegenheid om na te praten met chocolademelk en kerstkransjes.

Zondag 24 december 22.00 uur, Kerstnachtdienst.

Thema: Wees niet bang. Voorganger ds Hans Koops en medewerking wordt verleend door de Marcuscantorij o.l.v. Karel Demoet.  De cantorij zingt ‘Hodie Christus Natus est’ van Giovanni  Paolo Cima (1570-1622) en enkele Engelse carols. Samen zingen we bekende kerstliederen.

Maandag 25 december, Kerstochtendviering

Thema: Feest van samen. Voorganger is ds Hans Koops en medewerking wordt verleend door Jeannette van ’t Veld, orgel en Teake Sikkema, trompet.

Zondag 31 december, octaaf van Kerstmis, oudejaarsdag

Thema: Mijn tijden zijn in uw hand. Voorganger ds Hans Koops en het orgel wordt bespeeld door Karel Demoet.

Zondag 7 januari, laatste viering Marcuskerk

Voorganger ds Hans Koop, m.m.v. Bob van der Linde, orgel, instrumentaal ensemble en de Marcuscantorij o.l.v. Karel Demoet.

Tijdens deze viering klinken o.a. delen uit de Messiah van Georg Friedrich Händel (1685-1859)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten