Brieven schrijven tegen onrecht wereldwijd in Hoograven

Na de zeer succesvolle Schrijfmarathon van vorig jaar, gaat Nederland opnieuw massaal brieven schrijven voor mensen wereldwijd die groot onrecht is aangedaan. Ook in Hoograven wordt op zondag 10 december – de Dag van de Rechten van de Mens – volop geschreven. In Speeltuin De Kameleon aan de Verlengde Hoogravenseweg 37 worden om 11.00 uur de deuren geopend en schrijven we tot 17.00 uur door.

Aandacht voor mensenrechtenverdedigers
Tijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen tien mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze activisten steken hun nek uit. Zij hebben de moed op te komen voor vrije meningsuiting, tegen discriminatie of onderdrukking. Ze roepen machthebbers ter verantwoording. Maar doordat ze op de voorgrond treden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten. Wereldwijd worden zij steeds vaker slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld. De mensen die dit jaar centraal staan sturen we groetenkaarten, zodat ze weten dat ze niet vergeten zijn.

Optreden Vrouwenkoor Malaika
Vrouwenkoor Malaika draagt Amnesty International een warm hart toe en levert van 14.00 tot 14.30 uur een muzikale bijdrage aan de Schrijfmarathon. Het koor zingt volksmuziek uit alle windstreken van de wereld. De diversiteit maakt dat het zingen en beluisteren van deze muziek nooit verveelt!

Brieven schrijven werkt
Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven. Dat is onvoorstelbaar belangrijk. In de woorden van Máxima Acuña uit Peru: ‘Ik ben oneindig dankbaar dat ik niet alleen ben, maar hulp krijg van zoveel mensen van over de hele wereld.’ Vorig jaar schreven we voor Máxima, omdat zij en haar gezin bedreigd en mishandeld werden omdat ze weigerde haar grond af te staan aan een mijnbouwbedrijf. In mei 2017 bepaalde het hooggerechtshof van Peru dat ze op haar land mag blijven wonen.

Record van 166.000 brieven
Tijdens de Schrijfmarathon van vorig jaar werd in Nederland een recordaantal van 166.000 brieven geschreven. Wereldwijd werden bijna 4,7 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd. Hoe groter die vuist, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid.

Bekijk ook de Facebook-pagina voor meer informatie rond de Schrijfmarathon in Hoograven.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten