Opening nieuwe Galerie De Pastoe Fabriek

Op 16 September opent Bart Rutten, directeur Centraal Museum, op Rotsoord de nieuwe Galerie De Pastoe Fabriek. Een plek met tentoonstellingen, lezingen en films gericht op social design.

Sinds de verplaatsing van de Pastoe meubelproductie naar Houten, heeft het oude fabriekscomplex op Rotsoord in Utrecht een transformatie ondergaan. Van werkplaats van producten, naar broedplaats voor nieuwe ideeën, onderwijs en ontmoeting. Het complex is de vestigingsplaats geworden van de HKU Fine Art, creatieve bedrijven en café-restaurant De Zagerij en restaurant Het Ketelhuis.

Officiële opening Galerie De Pastoe Fabriek
Op 16 september om 16.00 uur is de officiële opening van de galerie. Bart Rutten, directeur Centraal Museum opent de Galerie met een lezing over de actualiteitswaarde van het gedachtegoed van De Stijl. Dan start ook het programma De Stijl en NU verder, over de actualiteitswaarde van kunststroming De Stijl. Mede in het kader van het 100 jaar De Stijl, Mondriaan to Dutch Design jaar.

Vanaf september 2017 kunt u in de Galerie De Pastoe Fabriek terecht voor tentoonstellingen, lezingen en films, gericht op social design.

Het programma De Stijl en NU verder
Tentoonstelling ‘Op zoek naar de elementaire esthetiek – een hommage aan Mondriaan en Rietveld door Shigeru Uchida’; Shigeru Uchida (1943-2016) was jarenlang een van Pastoe’s belangrijkste ontwerpers. Hij streefde naar een universele spirituele essentie, waar de Stijl kunstenaars ook naar op zoek waren. Ook zal werk van de winnaars van de Utrecht Manifest Social Design Prijs te zien zijn.

Lezingen- en filmprogramma ‘Het modernisme en NU verder’
Vanaf september is er maandelijks een lezing waarin oudere en jongere ontwerpers laten zien hoe hun werk beïnvloed is en wordt door De Stijl (8 oktober, 12 november en 10 december).

Wees welkom
Datum : 16 september
Tijd: 16.00 uur
Locatie: Rotsoord 7B, Utrecht (ingang via café-restaurant De Zagerij)

Foto’s door: Satoshi Asakawa 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten