Spelletjesdag voor studenten, kinderen en ouderen

Kinderen van groep 8 van St. Jan de Doperschool organiseren samen met studenten van de roeivereniging A.U.S.R. ORCA een spelletjesdag voor ouderen. Tijdens het Move project gingen de kinderen actief aan de slag om na te denken over de vraag: “hoe kunnen we de verschillende generaties in Hoograven bij elkaar brengen?” En wat is er nu beter geschikt voor zowel jong als oud dan een dagje lekker spelletjes spelen? Op dinsdag 4 juli om 10 uur gaat het spektakel van start op het speelplein van St. Jan de Doperschool. Al spelenderwijs komen kinderen, studenten en ouderen dichter bij elkaar.

Tijdens het Move project bundelden studenten en kinderen hun krachten om na te denken over hoe ze zich voor hun buurt kunnen inzetten. Via de door de studenten georganiseerde bedenk en doe sessies konden de leerlingen hun hersenen laten kraken om met leuke ideeën voor hun wijk te komen. Vol enthousiasme gaan ze met de voorbereidingen aan de slag om de spelletjesdag tot een groot succes te brengen. Van bordspellen tot sjoelen, laat het kind in jezelf naar boven en wees erbij! Dit plan wordt financieel mogelijk gemaakt door het programma Ik Ben Geweldig van de NJR.

Naast het leveren van een positieve bijdrage aan de wijk zijn de projecten van Move ook dé mogelijkheid voor basisschoolleerlingen om eens een kijkje te nemen in het studentenleven. De nieuwgierige kinderen ontdekten bij de roeivereniging hoe het is om met z’n vieren al peddelend de boot in balans te houden. En nog met succes ook, want niemand vond het een duik in het frisse water waard. Eén van de leerlingen zei achteraf: “Ik vind dit wel veel leuker dan wiskunde opgaven maken op school”

1 reactie

  1. Elroy schreef:

    Top

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten