Utrechtse buurtteams in tv-programma Samen Sterk

Op zaterdag 24 juni zijn de buurtteams die bij ons in de wijk aan het werk zijn te zien in een uitzending van Samen Sterk op SBS. Samen Sterk is een televisieprogramma over bijvoorbeeld gezinsbegeleiding, schuldhulpverlening, echtscheiding of problemen op school.

Deze uitzending gaat over hulp voor jeugd en gezinnen in Utrecht. Daarvoor zijn in april op diverse plekken in de buurt tv-opnames gemaakt van het buurtteam. Bijvoorbeeld bij basisschool de Blauwe Aventurijn en bij het wijkbureau Zuid.  Meer over buurtteams Utrecht.

Op stap met Debbie en Esther
Samen Sterk gaat met gezinswerker Debbie mee op gesprek bij een school in de buurt, en teammanager Esther vertelt met welke vragen Utrechters bij de buurtteams terecht kunnen.

Deelname Lokalis
Utrecht is één van de voorlopers in het land rondom de
decentralisatie en lokaal georganiseerde hulp voor inwoners. Lokalis wil met deelname aan dit programma een transparant beeld geven van hoe deze hulp er in Utrecht uitziet en wat gezinnen en jongeren kunnen verwachten.

Decentralisatie en de buurtteams
De decentralisatie van de zorg voor jeugd heeft ervoor gezorgd dat hulp toegankelijker is geworden, dicht bij in de buurt is georganiseerd en dat de vraag van kinderen en gezinnen centraal staat. Lokalis geeft in Utrecht vorm aan de buurtteams jeugd & gezin, waar inwoners met vragen over opvoeden en opgroeien, en problemen binnen hun gezin hulp kunnen zoeken.

Wanneer
Zaterdag 24 juni om 16.30 uur te zien in Samen Sterk bij SBS6
De herhaling is te zien op zondag 25 juni om 12.00 uur in Samen Sterk bij SBS6

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten