Veel te doen voor oudere mensen in de wijk

In de wijk Hoograven zijn veel activiteiten voor ouderen van 60+. Elke dag is er wel iets te doen, vooral in het buurthuis Hart van Hoograven aan ‘t Goylaan 77.

Goede sociale cohesie
Op maandag is er een schildergroep. Tamara Leguit (sociaal makelaar Vooruit): ‘Deze schildergroep bestaat al heel erg lang. Eerst was de cursus bij dienstencentrum de Barkel, maar sinds de opening van het nieuwe buurthuis is de cursus hier in Hart van Hoograven. Ongeveer vijf jaar geleden stopte de lerares met les geven. Sindsdien geven de cursisten elkaar aanwijzingen en schilderen zij gezellig elke maandag. Het is erg leuk om te zien dat er een goede sociale cohesie is in deze groep. Nieuwe deelnemers worden snel opgenomen. Een deelneemster: ‘Ik ga elke maandag naar de schildergroep. Ik kan het helemaal niet goed en ben ook niet creatief. Maar ik vind het wel heel leuk en krijg goede aanwijzingen van deelnemers die al heel lang schilderen.’

Koffie, spelletjes en avondeten
Maandag is ook de dag van de SOOS. Hier komen ouderen samen voor een kopje koffie en doen ze altijd spelletjes: rummikub, sjoelen en kaarten. Drie gastvrouwen organiseren de SOOS en zorgen altijd voor een lunch. Verder zijn er op dinsdag en woensdag beweeggroepen; gymmen (meer bewegen voor ouderen) onder leiding van een docent. Tijdens de markt op het Smaragdplein op dinsdag kunnen mensen ook een kopje koffie drinken in de bibliotheek op het Smaragdplein. Op donderdag is er een buurtlunch in Hart van Hoograven waarbij iedereen mag aanschuiven. En op donderdagavond een keer in de twee weken is er Ravenna’s restaurant. Tamara: ‘Bij toerbeurt koken diverse vrijwilligers op deze avond voor meestal 30 personen. De mensen hoeven zich hiervoor niet op te geven, maar kunnen gewoon binnenlopen. Goed om te zien dat steeds meer wijkbewoners Ravenna’s weten te vinden.’

SamenHoograven
Alle bovenstaande ontmoetingsplekken zijn een onderdeel van SamenHoograven. SamenHoograven is het netwerk voor ouderen in de wijk en onderdeel van Samen in de Stad. Tamara Leguit is de netwerkondersteuner en contactpersoon. Meer weten, email: samenhoograven@vooruitutrecht.nl, Facebook: Samenhoograven (EB)

 

 

 

 

 

 

Dit artikel stond ook in de Wijkkrant Aanzet van mei. Klik hier voor de online versie van de krant.

Foto: Elizabeth Wattimena

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten