Rommelgraven voor herhaling vatbaar!

In de middag van zondag 28 mei jl. vond in de zuidwestelijke punt van Hoograven de rommelmarkt Rommelgraven plaats. Tussen 12 en 6 konden buurtgenoten voor hun huis of in het Hamersplantsoen tweedehandse en zelfgemaakte artikelen verkopen. En dat gebeurde massaal: er waren zo’n 100 kramen/adressen waar spullen verkocht werden. Het weer werkte erg mee, het was lekker warm en zonnig op deze zondag na Hemelvaart. Organisatoren Mascha Kinket en Carin van Dongen schatten dat er zo’n 800 tot 1000 bezoekers op de rommelmarkt zijn afgekomen en daarmee mag die een succes genoemd worden!

Mascha: “Ik heb veel positieve verhalen gehoord. Sommige wijkbewoners hebben veel verkocht, anderen minder, maar de sfeer was goed, er ging een positieve vibe door de wijk, en eigenlijk iedereen die meedeed was enthousiast.”

Ook de bezoekers, uit de wijk maar ook van daarbuiten, waren te spreken over de rommelmarkt. Er was dan ook voor elk wat wils: speelgoed, (kinder)kleding, meubels, tassen, fietsen en andere zaken op wieltjes, oude electronica, ‘écht’ antiek, en nog veel meer. Wijkbewoners die op koopjesjacht waren, vonden het fijn dat de rommelmarkt zo dichtbij was. En een aantal oudere wijkbewoners vond de levendigheid op deze stralende zondagmiddag weer eens wat anders dan op andere zondagen; regelmatig werd er even gestopt en gezellig gebabbeld met verkopende buren of straatgenoten. Een paar keer hoorde de organisatie dat bezoekers het rommelmarktterrein wel erg uitgestrekt vonden. Hierover is echter duidelijk gecommuniceerd in de media, en het grote verkoopterrein maakte deze rommelmarkt ook bijzonder.

Carin: “Omdat iedereen het geslaagd vond – en wij ook! -, denken we na over een vervolg volgend jaar. Een datum is nu nog niet bekend. Wél hebben we het al gehad over aanpassing van de openingstijden, op verzoek van wijkbewoners en met nu nog vers in gedachten wanneer het heel druk was en wanneer er duidelijk minder mensen waren, eigenlijk al ruim voor 6 uur. We houden de wijk op de hoogte!”

Tekst door Wilma te Velde
Foto’s van Bert van ‘t Oever

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten