Duurzaam nieuwbouwproject ‘de Trip’ op Rotsoord officieel geopend

Vrijdag 19 mei heeft wethouder Paulus Jansen nieuwbouwproject ‘de Trip’ aan de Helling in Utrecht officieel geopend. Dat deed hij in het bijzijn van veel huurders, mensen van Jebber, de gemeente en diverse samenwerkingspartners. Het complex bestaat uit drie gebouwen met 253 huurappartementen voor starters, enkele bedrijfsruimtes voor creatieve ondernemers, ruimte voor horeca en parkeervoorzieningen. Duurzaamheid is een belangrijk thema. De Trip heeft daarvoor een zeer goede beoordeling gekregen namens een instituut dat de duurzaamheidprestatie van gebouwen beoordeelt.

“Met dit project slaan we drie vliegen in een klap”, zei wethouder Paulus Jansen, in Utrecht onder meer verantwoorde
lijk voor het woonbeleid. “Allereerst zijn hier weer veel starters aan woonruimte geholpen, met sociale huurwoningen en woningen in de vrije sector. Ook is hier een gebied ontwikkeld waar wonen, creatieve bedrijvigheid en horeca samenkomen, als een verlengstuk van de binnenstad. En als derde: Utrecht is weer een stuk duurzamer geworden. Dit project is voorzien van een warmte-koudeopslag (WKO), die in combinatie met warmtepompen en zonnestroom duurzame energie oplevert. Daardoor krijgen bewoners korting op hun energierekening. Verder hebben alle horeca-exploitanten en creatieve ondernemers in hun ruimte een aantal duurzame maatregelen getroffen en kunnen zowel huurders als exploitanten binnenkort ook participeren in het duurzame mobiliteitsproject BlueTrip, een abonnement op milieuvriendelijke vervoermiddelen.”
“Hier, maar ook op andere plekken in Utrecht speelt Jebber in op de stijgende behoefte van jonge starters aan passende woonruimte, zowel in de sociale als de vrije sector”, zegt Monique van Loon.  “Duurzaamheid betekent voor ons ook het opbouwen van  langdurige relaties  tussen de nieuwe bewoners en de omgeving. Tevens trachten wij iets van de historie te laten terugkomen in onze projecten. Bij de Trip  zie je dat terug in de naam: familie Trip is eigenaar geweest van het terrein. Ook  laten we archeologische vondsten in hedendaagse vorm terugkomen, zoals  het watertappunt dat verwijst naar gevonden waterputten op dit terrein.”

Creatief woon- en werkgebied op Rotsoord
Het voormalig bedrijventerrein Rotsoord is getransformeerd tot een creatief woon- en werkgebied voor starters en ondernemers. Naast de De Trip vind je er DAAR (ruimte om te werken) en binnenkort strijken Taplokaal Gist, Café-restaurant Camping Ganspoort (lees ook het artikel in de krant van mei), reclamebureau DDK en mediabedrijf DUIC hier neer.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten