Rommelgraven op 28 mei in Hoograven-Zuid

Op zondag 28 mei vindt de rommelmarkt Rommelgraven plaats. Tussen 12 en 6 kunnen wijkbewoners binnen het vierkant snelweg A12, de Vaartse Rijn, de ’t Goylaan en de Hooft Graaflandstraat tweedehandse en zelfgemaakte artikelen kopen en verkopen. Het is een doe-het-zelf rommelmarkt, voor en door wijkbewoners.

Voor de verkopers
Wil je spullen verkopen? Dan kan dat vanuit je eigen woning, voortuin of garage. Uitstalling van de koopwaar regel je zelf; uiteraard geldt: hoe aantrekkelijker uitgestald, des te beter de verkoop. Na afloop is het wel de bedoeling dat stoepen, voortuinen en opritten er weer netjes bij liggen. Voor wijkbewoners die niet in het genoemde vierkant wonen óf geen voortuin of stoep hebben, is er plaats in het Hamersplantsoen. Ook daarvoor geldt dat je zelf tafels, uitstalkleden, stoelen, etc. mee moet nemen. En na zessen ziet het Hamersplantsoen er weer uit alsof er nooit een rommelmarkt geweest is! In verband met de evenementenvergunning is commerciële verkoop, partijhandel, verkoop van etenswaren en drank (met uitzondering van zelfgebakken muffins, taartjes, pannenkoeken ed.) niet toegestaan.

Aanmelden als verkoper voor dit evenement kan tot 25 mei as. Dat doe je door je adres te pinnen op de online kaart.

Voor de kopers
Iedereen is van harte uitgenodigd om op 28 mei via dezelfde kaart een route door de wijk uit te stippelen en op koopjesjacht te gaan. Je kunt erop rekenen mooie, soms nog bijna nieuwe én gebruikte artikelen aan te treffen, en ook zelfgemaakte spullen.

Organisatie
De organisatoren van dit evenement zijn Carin van Dongen en Mascha Kinket. Beiden hebben veel zin in het evenement. Carin is fanatiek rommelmarktbezoeker en zelf ook van plan op zondagmiddag de wijk in te trekken. Als organisator pur sang is ze daarnaast erg benieuwd hoe deze eerste Rommelgraven zal verlopen. Mascha hoopt dat veel wijkbewoners meedoen, als koper of als verkoper, en dat veel mooie spullen die nu nog op ongebruikt op zolders en in schuurtjes liggen, een nieuwe eigenaar vinden die de spullen goed kan gebruiken. Daarnaast vindt ze het fijn als de rommelmarkt voor nóg meer verbinding in de wijk kan zorgen.

Meer informatie over Rommelgraven vindt u op Facebook

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten