Taekwon Utrecht in Hoograven

Het is donderdagmiddag, bijna zes uur. Zo’n 30 jongens en meisjes in witte pakken in de leeftijd van acht tot twaalf doen gefocust aan taekwondo in een van de gymzalen aan de Duurstedelaan. Een aantal ouders kijkt vanaf de kant toe.

Trainer en oprichter van Taekwon Utrecht Redouan Dahmane: ‘Taekwondo is een (zelf) verdedigingssport. Tijdens de trainingen werken we met de kinderen aan hun motoriek en hun conditie. We besteden daarbij ook aandacht aan gezonde voeding. Verder zijn respect en discipline belangrijk bij taekwondo en dat krijgen de kinderen hier ook mee. De sport doet daarnaast veel voor het zelfvertrouwen. Het is prachtig om te zien hoe een kind ‘groeit’ als iets ineens lukt!’

Meer dan alleen sport
In 2013 richtte Redouan Taekwon Utrecht op. En met zo’n 100 leden, voornamelijk jeugd maar ook 15 40-plussers, is het inmiddels een flinke sportclub in de wijk. Dat de club juist hier gevestigd is, is niet toevallig. Met Taekwon Utrecht hoopt Redouan een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Hoograven is een multiculturele wijk. Om ervoor te zorgen dat de wijk zich positief blijft ontwikkelen, is dialoog en contact tussen wijkbewoners met allerlei verschillende achtergronden belangrijk. Sport, en dus ook taekwondo, kan hierbij een prima middel zijn.

Kleine stappen
Als je rondkijkt bij Taekwon Utrecht valt op dat de vereniging voornamelijk leden heeft met een niet-Nederlandse achtergrond. Redouan begrijpt dit wel: ‘Mensen zijn geneigd die mensen op te zoeken bij wie ze herkenning vinden en zich daarom prettig voelen. Maar we blijven bezig om ook andere leden te bereiken. Zo hebben we eind vorig jaar geflyerd in de Neerlandia-buurt en mag je momenteel een keertje gratis meetrainen als je wilt kennismaken met taekwondo. Ik nodig wijkgenoten die interesse hebben van harte uit!’

Eigen plek in de wijk
Taekwon Utrecht heeft de ambitie om een eigen sportlocatie in de wijk te krijgen. De mogelijkheden in de huidige ruimte aan de Duurstedelaan zijn beperkt. De kinderen dromen al van een eigen plek in de wijk, zodat de club meerdere activiteiten kan organiseren en topsport in zicht komt. Taekwon Utrecht traint op donderdagen en zondagen in de gymzaal aan de Duustedelaan 14A. De club is ook op zoek naar vrijwilligers.

Meer informatie is te vinden op www.taekwon-utrecht.nl. (WtV)

Foto door Yousra Slaoui

U kunt dit artikel ook lezen in de Wijkkrant Aanzet van deze maand. Klik hier voor de online versie van de krant.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten