100 jaar oude fabrieksschoorsteen in ere hersteld

Op 24 maart 2017 begon de bouwer van de appartementen in de monumentale fabriek Neerlandia met het terugplaatsen van de oude fabrieksschoorsteen.

Karakteristieke elementen behouden
Het terugplaatsen duurt 3 dagen. De schoorsteen is in 1914 samen met de karakteristieke fabriekshal van Neerlandia gebouwd. Met 35 meter vormt de schoorsteen een markant element in de omgeving. “Met de realisatie van de appartementen in Neerlandia willen we dit industrieel erfgoed bewaren en beschikbaar stellen voor een nieuwe doelgroep. Daarbij horen de karakteristieke elementen van de fabriek en zijn we blij dat de schoorsteen op de oude plek herplaatst kan worden”. Aldus Gert van Uffelen, directeur van Lithos bouw en ontwikkeling.

Moderne appartementen in monumentaal fabrieksgebouw
De schoorsteen is een onderdeel van de monumentale fabriek van Draadindustrie “Neerlandia”. In het oude fabrieksgebouw komen 66 appartementen, een parkeergarage en horecaruimte. Een deel van de gevel wordt behouden bij de bouw. In combinatie met hedendaagse architecteur moet dat zorgen voor modern, vooral tweekamerappartementen met een woonoppervlakte van gemiddeld 50 m2. De verhuur van de appartementen is erg snel gegaan er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Voor meer informatie: hureninneerlandia.nl.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten