Heropening Cruyff Court FC Utrecht Kastelenplantsoen

Op vrijdag 7 april wordt het Cruyff Court ‘FC Utrecht ’ aan het Kastelenplantsoen in Hoograven heropend. Na de officiële opening kan de jeugd meedoen aan een voetbaltoernooi en zijn er voor alle leeftijden sportieve activiteiten. 

Het Cruyff Court aan het Kastelenplantsoen is 10 jaar geleden aangelegd en heeft sindsdien een belangrijke sociale functie in de wijk. Om er voor te zorgen dat het Cruyff Court ook de komende tien jaar die functie behoudt, is het kunstgras vervangen en zijn de afspraken met de lokale partners vernieuwd. Een goede aanleiding voor een feestelijke ‘heropening’ met kinderen, ouders, omwonenden en andere wijkbewoners.

Utrecht loopt vanaf 7 april warm voor het EK
Deze dag is het ook 100 dagen voor het EK voetbal voor vrouwen dat deze zomer van start gaat in Utrecht. Samen met meiden uit de wijk opent Paulus Jansen, wethouder Sport, het Cruyff Court feestelijk met een partijtje voetbal op het nieuwe veld.
Deze zomer is het EK voetbal voor vrouwen, UEFA Women’s Euro 2017, in Nederland. De Oranjeleeuwinnen trappen op zondag 16 juli in Utrecht het toernooi af tegen Noorwegen. Vanaf 100 dagen voor het EK loopt Utrecht al warm met veel verschillende activiteiten in de wijken, bij sportverenigingen en op scholen. De 100 dagen naar het EK starten we op vrijdag 7 april met allerlei activiteiten in de stad. Ga op de foto met de Trophy bij het Centraal station, voetbal mee bij de opening van het Cruyff Court in Hoograven en speel mee met de competitie hooghouden op de Neude. Utrecht juicht mee tijdens de oefeninterland tussen Nederland en Frankrijk in stadion Galgenwaard! Let’s celebrate!

Kijk hier voor het programma

Meer dan 200 Cruyff Courts wereldwijd
Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje. Een Cruyff Court is een veilige plek waar jongeren vrij kunnen spelen en die uitdaagt tot bewegen. Maar het is zoveel meer dan een trapveldje, het is een podium voor de jeugd waar ze leren over o.a. respect en waar verantwoordelijkheid en integratie spelenderwijs vorm krijgen. Ze maken kennis met het belang van saamhorigheid, sluiten vriendschappen, ontdekken hun eigen talenten en ervaren hoe het is om te winnen en te verliezen. De ervaringen die kinderen hier op doen dragen op positieve wijze bij aan de algehele ontwikkeling van het kind.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten