Het is lente: Nieuw Rotsoord wil weer alle dagen open

Wijkbewoners die op zaterdag kinderboerderij Nieuw Rotsoord willen bezoeken staan al drie maanden voor een gesloten hek. Er zijn te weinig vrijwilligers. Nieuw Rotsoord zoekt dringend vrijwilligers voor het theehuis en de dierenverzorging. Iets voor u?

Je hoeft als vrijwilligers niet iedere week te helpen, maar zo vaak als je kunt

Nieuw Rotsoord is een echt bewonersinitatief. Veel mensen zijn zich daar niet meer van bewust, en vinden het vanzelfsprekend dat Nieuw Rotsoord er is. Toen in 2004 de kinderboerderij dreigde te verdwijnen, kwam spontaan een groep buurtbewoners in actie. Dankzij die actie is er nu al ruim tien jaar een groene oase in de wijk waar ouders, kinderen en andere wijkbewoners kunnen samenzijn. Die plek kan dus alleen maar bestaan door de vrijwillige inzet van bewoners. Een bezoeker: ‘Je vergeet dat je in een stad bent, er is zoveel groen en rust om je heen. Ik kom hier regelmatig met mijn kinderen en ook met opa en oma. Wij zijn heel blij met deze plek en de vele mogelijkheden.’

Als vrijwilliger heb je vaak bijzondere gesprekken met buurtbewoners

Vrijwilligers zijn enthousiast. Johan: ‘Ik heb jarenlang met mijn vriendin eens in de twee maanden op zondagmiddag meegeholpen met de bardienst, en heb daar van genoten. Je hebt uiteenlopende gesprekken met buurtbewoners. Bijzonder was de tijd dat onze zoon meehielp. Hij was ongeveer vijf jaar toen hij begon. Wat was het leuk en leerzaam dat hij in de praktijk iets kon leren afrekenen, in plaats van in een game. Tot hij naar de middelbare school ging was hij er vaak bij, soms samen met leeftijdgenoten.’

Dieren verzorgen of bardienst draaien

Elze: ‘In het weekend verzorg ik om de zes weken een middag de dieren. Dierenverzorging is goed te combineren met een bardienst, maar niet noodzakelijk. Tijdens het verzorgen heb je veel contact met kinderen, die je bij het werk kan betrekken. Door de dieren heb je altijd een gespreksonderwerp. In het begin dacht ik dat het zwaar zou zijn, maar dat is niet zo. Het is superleuk!’ (HdR)

Heb hart voor dit unieke initiatief voor bewoners, door bewoners. Meld je aan als vrijwilliger (als individu of stel) of vraag om informatie: beheerder@nieuwrotsoord.nl of 030-2541662.

U kunt dit artikel ook lezen in de Wijkkrant Aanzet van deze maand. Klik hier voor de online versie van de krant.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten