Kleuterklas bezoekt Apotheek ’t Goy

Op basisschool De Hoge Raven hebben de kleuters zich de afgelopen periode verdiept in het thema gezondheid. Tijdens de gezondheidsweken was er aandacht voor voeding, bewegen en gezondheid. In dat kader brachten zee en bezoek aan Apotheek ‘t Goy.De kleuters, gemiddeld 5 jaar oud kregen er een rondleiding waarbij ze de dagelijkse gang van zaken in de apotheek spelenderwijs leerden kennen.

Hoe werkt een apotheek?

Om alvast wat te vertellen over een apotheek was apotheker C. Ballieux van Apotheek Pluymaekers langsgeweest in de klas. De leerlingen vertelden zelf wel eens in de apotheek te komen. Voor henzelf of met één van de ouders mee om medicijnen op te halen.  Een dag later bij het bezoek aan Apotheek ’t Goy konden de kinderen eens een kijkje nemen aan de andere kant van de balie.  Apotheker M. Hessels heeft de leerlingen de verschillende aspecten van de apotheek laten zien. Zo vertelde ze dat de apotheek zich richt op drie dingen: het lichaam, de medicijnen en het gedrag. Hiermee is het doel mensen beter te maken of zo lang mogelijk gezond te houden. De kleuters leerden ook dat de apotheek samenwerkt met bijvoorbeeld de huisarts, thuiszorg, verpleegkundigen en fysiotherapeuten.

Zelf aan de slag

Tijdens de rondleiding mochten de kinderen verschillende basiscrèmes voelen, hebben ze doosjes gevouwen, de telmachine gebruikt om snoepjes (zogenaamde pilletjes) te tellen en de diepe ladekasten van de apotheek bekeken. Eveneens zagen ze een medicijnrol. Op de vraag wie wist wat dit was, telden we veel vingers.  In dit geval zater er tikkels in de rol in plaats van medicijnen.

Het bezoek was een leerzaam onderdeel van de gezondheidsweken, waar de kinderen op een leuke manier veel opstaken over gezondheid.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten