SP vindt dat Gemeente moet knokken voor herstel lijn 6 naar Hoograven

Meer dan 400 inwoners van Hoograven-Zuid hebben de afgelopen weken een petitie voor het herstel van lijn 6 getekend. De massale steun voor het herstel van lijn 6, vier (!) jaar nadat deze route werd opgeheven, toont volgens de SP aan hoezeer deze logische route gemist wordt en hoe onlogisch de verandering van het lijnenstelsel destijds was.
Lijn 6 was een drukke bus, die voorzag in de belangrijkste bestemmingen voor de mensen in Hoograven-Zuid: rechtstreeks met Smaragdplein en de Zuidelijke Binnenstad. Daar is sinds een half jaar het Station Vaartsche Rijn bijgekomen. Het beleid van de provincie is dat de ontwikkeling van dit knooppunt moet worden uitgebouwd, maar de wijk die aan dit knooppunt ligt krijgt geen verbinding.
De overstap op ‘t Goylaan is geen reële optie, met lange overstaptijd en slechts een halfuurdienst in de daluren. Michel Eggermont, SP-gemeenteraadslid: “Alleen de terugkeer van lijn 6 brengt de kwaliteit van het openbaar vervoer in Hoograven weer op peil en maakt een werkelijke ontwikkeling van het knooppunt Vaartsche Rijn mogelijk. De gemeente moet hier bij de provincie voor knokken.”

Op 2 maart is er een bewonersavond in het buurtcentrum Hart van Hoograven. Zie ook de agenda.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten