Subsidiemogelijkheid voor sportactiviteiten kinderen met overgewicht

Sporthal Hoograven

Sporthal Hoograven

Vanaf 9 januari 2017 subsidieaanvraag mogelijk voor activiteit voor kinderen van 0-18 jaar

Overgewicht is vaak één van de speerpunten in gemeentelijk gezondheidsbeleid. En dat is niet voor niets. In de afgelopen dertig jaar zijn overgewicht en obesitas flink toegenomen. Gemiddeld heeft  één op de acht Nederlandse kinderen overgewicht.

Streef je als adviseur bij de Gezonde School, ROS, sportbond of provinciale sportraad of als GGD-functionaris of JOGG-regisseur ook naar een samenleving waarin alle jeugd opgroeit in een gezonde omgeving met een gezond gewicht? De Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht (KSG) sluit aan bij deze ambitie en biedt kansen voor lokale partijen!

Het Ministerie van VWS stelt in 2017 via het programma Sport en Bewegen in de Buurt 1,8 miljoen euro beschikbaar om kinderen van 0 tot 4 jaar met (risico op) overgewicht en obesitas en jeugd van 4 tot 18 jaar met (ernstig) overgewicht te stimuleren om gebruik te maken van passend sport- en beweegaanbod. Met als einddoel dat zij blijven sporten en bewegen als onderdeel van een gezonde(re) leefstijl.

Lokale sport- en beweegaanbieders kunnen vanaf 9 januari 2017 tot 23 februari, 14.00 uur bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht (KSG). Maar zij kunnen dit niet alleen! Zij werken hierbij samen met de lokale (jeugd)gezondheidszorg, kinderopvang, scholen en eventuele andere partners uit de gemeente.

Ken of ben je een lokale partij of partner in Hoograven die initiatieven ontplooit voor deze specifieke doelgroep of bij wie een aanvraag goed zou passen, dan is de mogelijkheid van de Sportimpuls KSG wellicht interessant. Kijk voor alle voorwaarden en de procedure op de website van ZonMw.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Halima el Ghamarti, Vitaliteitsmakelaar Jeugd en Gezin in de wijk, via halima@hartenvoorsport.nl over de mogelijkheden in Hoograven.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten