Kinderfysiotherapie bij Praktijk Van Diepen

Oprichter Huub van Diepen is in 1973 begonnen aan de Rijnhuizenlaan en in 1980 verhuisd naar de huidige locatie aan de Julianaweg 311. In de loop van de afgelopen 43 jaar zijn er meerdere fysiotherapeuten en andere therapieën bijgekomen, zoals haptotherapie, oedeemtherapie en osteopathie. Ook binnen de fysiotherapie zijn er verschillende specialisaties, zoals kaakfysiotherapie, waardoor de praktijk met recht multidisciplinair genoemd mag worden. En nu, anno 2016, kan de praktijk met trots nóg een nieuwe specialisatie aankondigen: kinderfysiotherapie en kinderbekkenfysiotherapie.

vandiepen_miranda

Vanaf heden werkt Miranda Renders bij Praktijk Van Diepen als kinderfysiotherapeute en kinderbekkenfysiotherapeute. Miranda werkt sinds 2000 als fysiotherapeut in haar eigen praktijk op Kanaleneiland. In 2009 is zij afgestudeerd als Master kinderfysiotherapeut en in 2015 heeft zij zich nog gespecialiseerd in kinderbekkenfysiotherapie. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van bewegend functioneren van kinderen en jeugdigen tussen 0 en 18 jaar. Bij zuigelingen kunnen er signalen zijn die wijzen op motorische problemen. Bijvoorbeeld: passiviteit, lage spierspanning en weinig kracht, overstrekken, onrust, asymmetrie, voorkeurshouding, moeite met houdingsveranderingen, eenzijdig bewegen. Ook chronische aandoeningen aan de luchtwegen of veel huilen kunnen een aanwijzing zijn dat er iets aan de hand is. Bij baby’s vanaf 2 maanden komt tegenwoordig vaak een ‘scheefhoofd’ voor. Dit kan een scheve afplatting zijn of een symmetrische afplatting. Op basisschoolleeftijd kunnen kinderen, vooral begin groep 3, problemen hebben met het schrijven. Hierbij helpt de kinderfysiotherapeut om goed te kunnen leren schrijven. Maar er kunnen ook problemen zijn met de grove motoriek, zoals springen, huppelen of gewoon lopen.

Kinderen die nog niet zindelijk zijn voor plassen of poepen kunnen bij Miranda terecht om daarbij geholpen te worden om zindelijk te worden. De kinderen en ouders horen van de fysiotherapeut wat er in het lijf gebeurt en wat er moet veranderen. Ook bedplassen en poepongelukjes zijn indicaties voor de kinderbekkenfysiotherapeut.

Mocht u na het lezen van dit artikel vragen hebben, neem dan gerust contact op met Praktijk Van Diepen via telefoonnummer 030-2891069, of bezoek de website, www.fysiotherapievandiepen.nl.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten