Sint Maarten in de wijk

JDB. 001.jpg

Foto: Jaap de Boer

Sint Maarten is de schutspatroon van Utrecht. Hij deelde zijn mantel met een bedelaar en werd zo het symbool voor barmhartigheid en solidariteit. In 2016 is het 1700 jaar geleden dat Sint Maarten werd geboren in Hongarije. Dit wordt gevierd in veel Sint Maartenssteden in Europa. In Utrecht begon het feest het afgelopen weekend met een grote optocht en allerlei activiteiten in kerken en musea en op andere plekken in de stad! Ook gedurende de week waren en zijn er activiteiten. Kijk voor het complete programma op www.sintmaartenutrecht.nl.

Op vrijdag 11 november is er de gebruikelijke viering in de wijken, ook in Hoograven, Tolsteeg en de Bokkenbuurt. Veel kleine en grote kinderen zullen in de vroege avonduren met lampionnen de deuren langs gaan en liedjes zingen. De leerlingen van basisschool de Blauwe Aventurijn houden ter gelegenheid van het eerste lustrum vanaf 17 u gezamenlijk een lampionnentocht in de straten rond hun school. Wijkkrant Aanzet wenst alle wijkgenoten een gezellige en feestelijke vrijdagavond toe!

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten