Officiële aftrap Engelse les op Jan de Doperschool

jandedoperschool-engels1-kopieAlle kinderen van de St. Jan de Doperschool aan de Rijnhuizenlaan krijgen vanaf dit schooljaar elke week Engelse les. Afgelopen maandag werd hiervoor het officiële startschot gegeven. Onder toeziend oog van leerlingen en ouders hesen schoolleider Barbara van Huizen en conciërge Hassan Bodara de vlag van EarlyBird, het programma voor Engels op de basisschool. Een doedelzakspeler begeleidde de officiële aftrap met het traditionele Schotse lied ‘Auld Lang Syne’, bij de meesten ook wel bekend als ‘Wij houden van Oranje’.

Waarom nu al Engels?
Voor de kinderen die nu opgroeien, is een goede kennis van de Engelse taal belangrijk tijdens de studie en in het werkende leven later. Ook worden tegenwoordig hogere eisen aan het Engels gesteld dan vroeger. Vroeg starten met het leren van de Engelse taal heeft vele voordelen. Kinderen zijn vaak erg gemotiveerd om een nieuwe taal te leren. Door speels met een taal bezig te zijn, leren jonge kinderen een taal bijna ongemerkt. De woordenschat van kinderen groeit erg snel en ze ontwikkelen een goede klank en uitspraak.

Meer scholen volgen
De Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU) is drie jaar geleden gestart met de invoering van vroeg vreemdetalenonderwijs. Een aantal KSU-scholen biedt het al aan. Andere scholen zijn bezig met een driejarig traject om het te kunnen aanbieden. Momenteel is er nog geen wetgeving rond vroeg vreemdetalenonderwijs. (Tekst en foto: Elizabeth Wattimena)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten