Burendag in de Tuinen van Tolsteeg

tuinenvantolsteegsept2016Zin om samen buiten te werken aan een voedselbosje in de tuinen van Tolsteeg / De Saffier ? Je kunt je energie kwijt door grond om te spitten, bomen en struiken te poten, een paadje aan te leggen of aardbeibakken in elkaar te schroeven.  Voor iedereen wel iets. Verderop lees je meer over het project dat onderdeel is van een tuin in ontwikkeling die door jong en oud wordt onderhouden.

Waar? In de Tuinen van Tolsteeg, Saffierlaan 10, Hoograven
Wanneer? Zaterdag 24 september  van 10 tot 16 uur
Wat? Aanleg voedselbosje, aanplant fruitbomen, bouwen aardbeibakken
Wie ? Bewoners van Tolsteeg/De Saffier, buren, vrienden

Koffie, thee en lunch: wordt voor gezorgd. Fijn als je je opgeeft voor deze dag of een deel daarvan via secretaris@tuinenvantolsteeg. nl

Voedselbosje
Binnen het kader van de bestaande tuin bij Tolsteeg/De Saffier met het centrale thema “beleving” gaan we een extra tuinkamer aanleggen, namelijk een voedselbosje. De bestaande tuin heeft vijf thematuinen: moestuin, kleuren- en geurentuin, vlinder-en bijentuin, natuurbosje en nostalgische tuin. Een voedselbosje, gebaseerd op permacultuur, is hierop een perfecte aanvulling. Er worden in lagen verschillende voedselplanten aangeplant: okkernoot en appel in de boomlaag (oude streekrassen), kwee, mispel en krent in de hoge struiklaag; bosbes, zwarte bes en aalbes in de tweede struiklaag, wijnbes en minikiwi als klimmers en tenslotte o.a. bosaardbei, munt en daslook in de kruidlaag.  

Burendag
Burendag wordt georganiseerd en gesubsidieerd door Oranje Fonds. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door hun steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Het Oranje Fonds wil enerzijds sociale samenhang en anderzijds sociale participatie bevorderen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten