Ariënsschool doet mee aan E-waste race

ariensschool-e-wasterace1

Douha (8) en Safae (9) bekijken de inhoud van een tas afval

Sinds afgelopen maandag 12 september doet groep 6 van de Ariënsschool aan de Duurstedelaan mee aan de E-waste race. Deze race is een wedstrijd tussen 20 scholen in de regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Doel van de E-waste race is het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk te maken. Buurtbewoners kunnen hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op de website van E-waste race: http://www.ewasterace.nl/  Samen met de leerlingen maken ze dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen.

ariensschool-e-wasterace3

Anass (9) laat de kliko’s zien

Maar buurtgenoten kunnen hun elektronisch afval ook naar de school brengen. Op de benedenverdieping van de school staan kliko’s waarin het afval verzameld wordt. De leerlingen voeren het afval vervolgens in in de computer en verzamelen zo punten. Op vrijdag 7 oktober om 10 uur is de wedstrijd afgelopen, worden de punten opgeteld en wordt bepaald welke school de winnaar is. De hoofdprijs is een trip naar Science Museum Nemo in Amsterdam. Andere prijzen zijn onder andere een workshop van het Repair Café.

ariensschool-e-wasterace2

Charety (8) voert het afval in

Groep 6  wilde graag iets doen voor het milieu en kwam uit bij deze wedstrijd. ‘Als elektronisch afval gescheiden wordt opgehaald, kunnen de grondstoffen gemakkelijk gerecycled worden en verdwijnen ze niet bij het gewone afval of worden naar derdewereldlanden afgevoerd waar vaak kinderen dit afval verwerken. Terwijl deze kinderen natuurlijk gewoon naar school zouden moeten gaan’, legt juf Dorian van de Wetering uit.

Wijkbewoners zijn van harte uitgenodigd elektronisch afval aan te melden op de website of naar de Ariënsschool te brengen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten