Home-Start zoekt vrijwilligers!

Homestart2016 (Kopie)

Foto: Diederik de Klerk

Home-Start is een vrijwilligersorganisatie die ondersteuning, praktische hulp en vriendschap biedt aan ouders. De gezinnen geven zelf aan op welke gebieden zij steun wensen. Hun vragen staan centraal. Het doel is om het zelfvertrouwen van ouders te vergroten, zodat zij op eigen kracht verder kunnen.

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Soms zijn er periodes dat ’t even niet wil lukken. Verhuizing, echtscheiding, ziektes van familieleden of andere omstandigheden kunnen stress veroorzaken die het opvoeden extra moeilijk maken. Op zo’n moment kan iemand een steuntje in de rug goed gebruiken. Iemand die tijd en aandacht heeft voor ouders en kinderen. De vrijwilliger bezoekt regelmatig een gezin en biedt steun, vriendschap en een luisterend oor. De contacten tussen ouder en vrijwilliger vinden plaats op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. Ouders vinden samen met de vrijwilliger oplossingen die bij hen passen.

We zoeken mensen die oprecht belangstelling hebben voor anderen. Wij bieden vrijwilligers een voorbereidende  training, interessant vrijwilligerswerk dat voldoening geeft, gezellige contacten met andere vrijwilligers tijdens intervisie en themabijeenkomsten en begeleiding door de coördinator.

Er start 23 september weer een training voor vrijwilligers. Er zijn nog plaatsen beschikbaar! Ben je geïnteresseerd?
-Heb je ervaring met kinderen en/of opvoeden?
-Ben je een dagdeel per week beschikbaar, gedurende minimaal een jaar?
-Ben je bereid je eigen normen en waarden soms opzij te zetten?

Bel voor meer informatie en/of een vrijblijvend kennismakingsgesprek: 06-10779664 of e-mail: info@home-start-utrecht.nl.
Meer informatie op www.home-start.nl.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten