Officiële opening station Utrecht Vaartsche Rijn

OpeningVaartscheRijn1

Wijkwethouder Lot van Hooijdonk aan het woord. Foto’s: Nadine van den Berg

Al vanaf de vroege ochtend van maandag 22 augustus stopten er treinen, maar op dinsdagmiddag 23 augustus is het nieuwe NS-station Utrecht Vaartsche Rijn officieel geopend. Voor de ogen van een groot aantal genodigden en de pers openden regiodirecteur Cees de Vries van Prorail, regiodirecteur Heike Luiten van NS, wethouder Lot van Hooijdonk en gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof van de provincie Utrecht het station op ludieke wijze door een kunstwerk op de muur van het station aan de Vondellaan te onthullen. Het werk, een groot doek, is gemaakt door Kim Dietz, derdejaars student Grafische Vormgeving van het Grafisch Lyceum aan de Vondellaan, en verbeeldt het nieuwe station als plek van verbinding en ontmoeting. Op het werk zijn verschillende bekende gebouwen uit de omgeving te zien en de vormgeving daarvan is afgeleid van Nederlandse verkeersborden.

Cees de Vries sprak uit blij te zijn met het mooie station dat boven het water is gebouwd. Nu de aansluiting van alle sporen het weekend ervoor gereed gekomen was, kon het eindelijk in gebruik genomen worden. Heike Luiten gaf aan dat dagelijks zo’n 6000 tot 8000 reizigers via dit station zullen reizen. En ook dat ze blij was dat de studenten van het ROC en het Grafisch Lyceum aan de Vondellaan nu vanaf de eerste schooldag van het schooljaar 2016/2017 de trein tot bijna voor hun school kunnen nemen. Lot van Hooijdonk  sprak over een mooie mijlpaal voor de stad Utrecht. De vele bezoekers van het Nijntje Museum, maar ook de reizigers met Rotsoord en het Science Park als bestemming, kunnen nu hier uit de trein stappen. Jacqueline Verbeek-Nijhof tot slot was enthousiast over het mooie stationsgebouw en over de nieuwe buslijn 29 die dit station met De Meern en de Uithof verbindt.

Het openingsmoment werd afgesloten met een korte dansvoorstelling en een hapje en een drankje.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten