Meer natuur op Rotsoord

VTVBriljantZonnebloemVolkstuinvereniging Briljant kiest voor meer natuur op het moestuinencomplex: geen gif en meer wilde planten, vlinders en bijen. Dat is de beste manier om de biodiversiteit op Rotsoord te verbeteren. Woensdag 24 augustus krijgt Briljant uit handen van de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk het certificaat Natuurlijk Tuinieren van de AVVN. Een duidelijke erkenning voor het belang van de bijdrage die Briljant levert aan de kwaliteit van het Groene Hart van Hoograven. De heer Grondel van de landelijke tuindersvereniging AVVN zal hierbij aanwezig zijn. Tijd: 17.15. Plaats: Rotsoord 24.

Een masterplan voor heel Rotsoord
De Briljanttuinen staan niet op zichzelf. De tuindersvereniging gaat de komende maanden met haar buren werken aan een masterplan (toekomstvisie) voor heel het Groene Hart van Hoograven. De besturen van Nieuw Rotsoord, Briljanttuinen en  Tafelboom nodigen de gemeente Utrecht uit om hierin actief en pro-actief mee te werken.

De Briljanttuinen op Rotsoord vormen samen met de kinderboerderij Nieuw Rotsoord en Tafelboom het Groene Hart van Hoograven. De kinderboerderij ligt in het midden en functioneert als groen en kleurrijk ontmoetingscentrum voor de omliggende wijken. Binnen dit gebied en aan de randen ervan ontwikkelen zich meerdere beloftevolle activiteiten. Ook liggen er terreinen waarvan de toekomstige invulling nog niet vast staat. Het gezamenlijke doel is samen te werken om tot een sterkere binding en nog groene en bloemrijkere uitstraling te komen. We streven naar een samenhangend Groen Hart dat ontmoeten, natuur (planten + dieren) en voedsel hoog in het vaandel heeft staan. We sluiten hierin aan bij de historische opbouw van het gebied, met de Villa Staatsen als middelpunt.

Natuurlijk tuinieren
– Geen chemische middelen;
– de tuinen betrekken hun eigen water via een pomp;
– al het groenafval wordt gecomposteerd op het terrein;
– een bloemrijke ring om de tuinen die in verband staat met de kinderboerderij van Nieuw Rotsoord levert een ideaal leefklimaat voor bijen en vlinders.

Voor meer info zie:
– Briljanttuinen op Rotsoord (http://www.briljanttuinen.nl/)
– kinderboerderij Nieuw Rotsoord (http://nieuwrotsoord.blogspot.nl/)
– Tafelboom (http://www.tafelboom.nl/).

Telefoon: Arda van Helsdingen (secretaris): 0636555711; of Frans-Willem Korsten (voorzitter): 0623877707
LogoBriljanttuinen
Bron: persbericht VTV Briljant

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten