Huttendorp Hoograven in volle gang

Huttendorp2Al ruim twee dagen wordt er overlegd en gediscussieerd, gezaagd, gemeten en getimmerd, gelachen en gehuild (´Auw, dat was m´n …!´), maar vooral ook heel erg genoten in het meest zuidwestelijke puntje van onze wijk, in Speeltuin de Kameleon aan de Verlengde Hoogravenseweg! Daar is op maandag 15 augustus Huttendorp Hoograven editie 2016 van start gegaan. Het is de tweede keer dat er een Huttendorp georganiseerd wordt in Hoograven. Het dorp van 2015 was zo geslaagd dat de organisatie al snel na afloop besloot dat er dit jaar weer een Huttendorp zou komen.

Huttendorp3Het bouwevenement is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar uit de wijk Hoograven. Van dinsdagochtend tot donderdagmiddag bouwen ze in groepjes een echte hut van hout en maken ze een vlag. Op donderdag na de lunch worden de hutten geïnspecteerd door de brandweer die de stevigste hut, de origineelste hut én de mooiste vlag een prijs toekent. Dan wordt de vrijmarkt geopend die voor alle wijkbewoners toegankelijk is, en kunnen de kinderen lekker spelen in de hutten en de speeltuin. ´s Avonds is er een gezamenlijke maaltijd, een bonte avond en kan er overnacht worden in de hutten. Op vrijdag is rond 10 uur het evenement afgelopen, en worden de hutten weer afgebroken en alle materiaal afgevoerd. Dit jaar doen er 100 kinderen uit de wijk mee, en per kind is er één dag een ouder aanwezig als vrijwilliger. Ook zijn er elke dag mensen van de EHBO en is de organisatie voortdurend aanwezig en aanspreekbaar.

Huttendorp1Aan het begin van dag drie staan er al prachtige bouwwerken. Sommige ´bungalow-hutten´ hebben een enorm vloeroppervlak, andere hebben een of twee verdiepingen. Er is een hut met een glijbaan: ´De nooduitgang´, aldus Raf Terweij (10 jaar). Op de vloer van een andere hut ligt glimmend isolatiemateriaal klaar om nog verwerkt te worden. ´Dat is zodat het wat warmer is op de vloer en er geen spijkers in de slaapmatjes kunnen prikken´, zeggen bouwers Isabel Harmsen (8 jaar) en Sasmita Sapkota (9 jaar). Hans Krul van de EHBO meldt dat er voor hem dit jaar minder te doen was dan het vorig jaar: ‘Tot nu toe is het gebleven bij wat blauwe duimen en wat splinters. Van de soms toch fel schijnende zon hebben de kinderen ook geen last gehad. Er was aldoor voldoende te drinken.’ Herco Terweij van de organisatie is net als vorig jaar weer verbaasd: ‘Ongelooflijk dat er binnen zo korte tijd weer een echt dorp gebouwd is.’ De organisatie is tevreden over het verloop van Huttendorp Hoograven 2016.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten