Op en om station Utrecht Vaartsche Rijn

StationVaartscheRijnjuni2016

Juni 2016 – foto: Elizabeth Wattimena

Opening station Utrecht Vaartsche Rijn
Op maandag 22 augustus stoppen de eerste treinen op treinstation Utrecht Vaartsche Rijn. Op dit nieuwe station stoppen dan de sprinters richting Geldermalsen (vier keer per uur) en richting Driebergen (vier keer per uur in de spits, daarbuiten twee keer). Richting Utrecht Centraal rijdt in de spits acht keer per uur een sprinter. Deze treinen rijden door naar Woerden en Breukelen (buiten de spits twee keer per uur naar Breukelen).

Treinreizigers uit diverse richtingen kunnen hier overstappen op de bus. Buslijnen 8 (Lunetten – Wilhelminapark vv.), 41 (Wijk bij Duurstede – Utrecht CS vv.), 47 (Houten – Utrecht CS vv.) en de nieuwe lijn 29 (Uithof – De Meern vv.) rijden dan via station Utrecht Vaartsche Rijn. Vanaf medio 2018 kunnen reizigers hier ook op de tram (over)stappen. Vanaf dit station rijdt de Uithoflijn in acht minuten naar De Uithof.

Tramviaduct Vaartsche Rijn wordt klaargemaakt voor aanleg spoor
Deze maand is aannemer BAM gestart met de laatste werkzaamheden bij het tramviaduct Vaartsche Rijn, tussen de Bleekstraat en begraafplaats Soestbergen. De werkzaamheden duren tot en met november. In de eerste weken maakt BAM de bak van het viaduct klaar voor de spooraanleg. Hiervoor boort BAM vanaf de week van 22 augustus gaten in het betonnen viaduct. De gaten zijn nodig om het spoor op het viaduct te kunnen bevestigen. Het boren duurt circa zeven weken en levert mogelijk geluidshinder op. Nadat de gaten geboord zijn, worden er stalen goten aangebracht en wordt de ruimte tussen de goten opgevuld met beton. Daarom is er gedurende deze periode regelmatig een betonmixer te zien op het viaduct.

Bron: NS en Uithoflijn

5 reacties

 1. Jack schreef:

  Blij dat dit mooie station open gaat!
  Is er ook al iets bekend of de fietsenstalling(en) vanaf 22 augustus open zijn en wat dan de openingstijden zijn?

  • Wilma te Velde schreef:

   Hallo Jack,

   Dat is bij ons nog niet bekend, en ook op de site van de NS kon ik het niet vinden. Als ik het weet, laat ik het je horen.

   Vriendelijke groet, Wilma te Velde

   • Jack schreef:

    Ik zag aan de kant van de Oosterkade wel wat bedrijvigheid in de fietsenstalling en er ook OV staan. Meer concreets heb ik verder ook nog niet ontdekt.
    Jack.

 2. Jack schreef:

  De fietsenstalling aan de Oosterkadezijde is open. 7 dagen per week en zolang er treinen stoppen/vertrekken (dus open alle dagen tot 1.20 uur ’s nachts en maandag tot en met vrijdag vanaf 5.10 uur, zaterdag vanaf 5.30 uur en zondag 6.55. Op feestdagen gelden andere tijden). Eerste 24 uur is gratis (stallen met je OV-kaart) en er kunnen 650 fietsen gestald worden. Uitgiftepunt OV-fiets.
  Verder zijn er 2 NS-kaartautomaten. Eentje aan de Westerkadezijde en de andere aan de Oosterkaderzijde.

  • Wilma te Velde schreef:

   Hallo Jack,

   Je hebt de informatie ook gevonden, zie ik, fijn! Aan de Baden Powellweg zijn ook nog onbewaakte stallingsplekken voor fietsen. NS gaat monitoren hoe druk ’t de komende tijd in de bewaakte stalling aan de Oosterkade wordt. Tot die tijd gaat de bewaakte stalling aan de Westerkade (met zo’n 150 plekken) (nog) niet open. Ik was er vanmiddag even, en de stalling was nog lang niet vol. Maar dat kan natuurlijk snel veranderen.

   Vriendelijke groet, Wilma te Velde

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten