Spoorvernieuwing rond Utrecht CS tijdens zomervakantie

Op zaterdag 9 juli is in Midden-Nederland de zomervakantie gestart. In deze vakantie werkt ProRail gedurende twee periodes aan de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal: van zaterdag 9 juli tot en met 17 juli (9 dagen aaneengesloten) en van woensdag 17 tot en met zondag 21 augustus. Utrecht blijft bereikbaar, maar in verband met de werkzaamheden rijden er minder treinen van en naar Utrecht Centraal. Op meerdere trajecten van en naar Utrecht moeten reizigers rekening houden met langere reistijden, vaker overstappen, omreizen via een andere route, drukke treinen en reizen met de bus in plaats van met de trein. NS adviseert reizigers om regelmatig de Reisplanner te checken zodat zij niet voor verrassingen komen te staan deze zomervakantie.

VaartscheRijn 1Station Utrecht Vaartsche Rijn
Tijdens de hele zomer werkt ProRail op en rond Utrecht Centraal aan vernieuwing van sporen en perrons. Om in de toekomst meer treinen van en naar Utrecht te kunnen laten rijden, worden de sporen volledig vernieuwd, evenals de bovenleiding en de beveiligingssystemen. Het zesde perron (langs sporen 14 en 15) wordt verbreed en opnieuw ingericht. In de periode van 17 tot en met 21 augustus zet ProRail een belangrijke stap: het nieuw aangelegde spoor wordt dan aangesloten en op maandag 22 augustus in gebruik genomen. Dat betekent ook dat dan de eerste treinen stoppen op het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn.

Reisadvies
Het volledige overzicht inclusief reisadvies is te vinden op ns.nl/treinverkeerutrecht. Voor een advies op maat kunnen reizigers vanaf 10 dagen voor vertrek via de Reisplanner checken wat de werkzaamheden voor hun reis betekenen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten