Fietsgraveeractie succesvol

FietsenOp dinsdag 5 juli was de fietsgraveeractie op het Smaragdplein. Iedereen kon gratis zijn of haar fiets laten graveren door Centrum Fietsdiefstal. Gegraveerde fietsen zijn herkenbaar en moeilijker te verkopen als ze gestolen zijn. Ook kan de politie bij gestolen fietsen eerder de eigenaar opsporen. Naast het graveren van fietsen gaven de medewerkers van de Gemeente Utrecht afdeling Toezicht en Handhaving, de Afdeling Veiligheid, politie en Centrum Fietsendiefstal informatie over hoe je je fiets goed en veilig kan stallen.

In totaal werden er 93 fietsen gegraveerd op het Smaragdplein. De politie: ‘In Hoograven worden de laatste tijd veel fietsen gestolen, vandaar deze fietsgraveeractie hier in de wijk. Waarschijnlijk gaan we de graveeractie dit jaar nog een keer doen in Hoograven. Vorig jaar zijn door het graveren van fietsen 260 meer fietsen teruggebracht naar de eigenaar.’
(Tekst en foto’s: Evelien Baljet)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten