Oud en jong verenigd in muurschildering in Tolsteeg

Muurschildering_Saffier(1)

Mattia Campo Dall’Orto

Vorige week was een bijzondere week voor de bewoners van De Saffier in Tolsteeg, Utrecht. De hele week werd er door Mattia Campo Dall’Orto (Italië) gewerkt aan een grootse muurschildering op een van de buitenmuren van het pand. De schildering laat twee vrouwen zien, jong en oud. Beide vrouwen die geposeerd hebben voor Mattia, zijn bewoners van De Saffier. Met hun vinger raken ze een wateroppervlak aan, ze zien een weerspiegeling van de ander in het oppervlak. De titel van het werk is: Mirror of Return.

Mattia heeft met zijn schilderwerk een reactie gegeven op de huidige verandering in De Saffier. Hij heeft er de afgelopen zes weken als artist-in-residence gewoond, gesproken met de bewoners en zijn ervaringen verwerkt tot de schildering. Het schilderen zelf lokte een gezellige tijd uit voor de bewoners. Voor de veiligheid van Mattia, die werkte op een hoogwerker, was er grond-assistentie nodig. Mattia werd de gehele week ondersteund door bewoners uit het pand. Vaak, zeker bij mooier weer, zorgde dit voor gezellige ontmoetingen met wijkbewoners en andere geïnteresseerden. Wat begon met een tafel en stoel voor de vrijwilligers, eindigde met gezellige borrels, zelfgemaakte soep van mevrouw Rhebergen en allerlei andere versnaperingen die uit de huizen kwamen.

Mattia: ‘Dit was voor mij een van mijn warmste artist-in-residence’s die ik heb mee mogen maken. Het voelt alsof ik een nieuwe familie heb gevonden, ik was nooit alleen op de hoogwerker. Ik was lekker aan het werk, het feestje was 15 meter beneden me op de stoep. De muur is het fysieke resultaat van deze editie van Artshake, maar ik ben nog blijer met het enthousiasme dat ik voelde bij anderen. De herinneringen die deze week gemaakt zijn, zijn sterker en duurzamer dan de muurschildering.’

Op zondag 3 juli zal ’s middags een klein feest georganiseerd worden ter ere van het werk. Wijkregisseur Frits Velthuijs van Wijkbureau Zuid zal dan het kunstwerk ‘onthullen’.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten