Midzomernachtkamperen in De Kameleon

CampingKameleon3Op zaterdag 25 juni was het vanaf 18 uur ineens weer druk bij Speeltuin De Kameleon aan de Verlengde Hoogravenseweg. Het waren echter geen gewone speeltuinbezoekers die nu binnenkwamen, maar wijkgenoten die zich hadden aangemeld voor het midzomernachtkamperen. Het had ’s middags nog behoorlijk geregend, maar nu brak de zon door en bleef het verder gelukkig ook droog! Een uurtje later stonden er 5 tenten die slaapplek boden aan 5 volwassenen en 8 kinderen. Iedereen had wat te eten mee genomen, en het zo ontstane buffet van salades, stokbrood en ander lekkers was, zoals meestal in dit gevallen, overvloedig. De temperatuur was prima, de sfeer gemoedelijk en de speeltuin voor de kinderen onveranderd uitnodigend! Later op de avond werd er een kampvuur gemaakt en werden er marshmallows en worstjes geroosterd. Om een uur of 11 was het nog steeds niet helemaal donker, maar gingen de meeste kinderen wel slapen. De volwassenen volgden hen wat, of veel, later.

Na een rustige nacht – hoewel sommige kampeerders het verkeer op de A-12 wel erg goed hadden gehoord – werd er op zondagochtend gezamenlijk ontbeten en weer lekker doorgespeeld. De flinke bui die om een uur of 10 langskwam, was voor de meeste kampeerders aanleiding om op te breken, en om een uur of 11 was Camping De Kameleon voorbij. Organisator Bert van ’t Oever: ‘Deze eerste keer kamperen was een succes, iedereen heeft het naar de zin gehad. Er hadden wel meer mensen kunnen staan, maar het was ook wel goed om het nu, zo’n eerste keer, met een relatief klein clubje te doen. We gaan de camping in het bestuur van de speeltuin natuurlijk ook nog evalueren, maar de geluiden ‘Volgend jaar weer!’ hebben me al bereikt! En ik vond het zelf ook erg geslaagd!’

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten