Proef de culturen van ongedocumenteerde vluchtelingen

logoVillaVredeAltijd al eens de heerlijke keuken van Eritrea willen proeven? Of een Arabische lekkernij terwijl een Armeense dj wereldmuziek draait? Naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag pakt Villa Vrede aan de Wijnesteinlaan op zaterdag 25 juni smakelijk uit met het feest Taste of Cultures. Daar zullen vluchtelingen uit Perzische en Arabische gebieden, de Hoorn van Afrika en Oost Europa hun gerechten opdienen en zo hun culturele diversiteit met u delen.

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag, een dag die de VN in het leven heeft geroepen om meer begrip voor vluchtelingen te ontwikkelen en hun bijdrage aan vrede te vieren. Villa Vrede grijpt deze gelegenheid graag aan om hieraan ook haar steentje bij te dragen. Villa Vrede is een bijzondere plek, namelijk waar mensen zonder verblijfsvergunning een gezicht krijgen. Voor veel mensen is het leven zonder verblijfstatus onbekend terrein. Toch zijn er alleen al in Utrecht zo’n vierduizend mensen die onzichtbaar zijn voor de samenleving. Zij hebben geen recht op legaal werken, sociale voorzieningen of opleiding. Want zonder papieren kun je als mens nergens beginnen. Gelukkig biedt Villa Vrede deze kwetsbare doelgroep een veilige plek waar zij een netwerk kunnen opbouwen, door middel van activiteiten zichzelf kunnen ontplooien, en waar iedere vluchteling zich welkom voelt. Villa Vrede heeft bestaansrecht in Utrecht dankzij een groep betrokken Utrechters en verschillende fondsen zoals Kerk in Actie, Kerk en Wereld en anderen. Dit jaar kregen Villa Vrede zelfs 30.000 euro van Oranjefonds! Een welkome bijdrage die zij hard nodig hebben.

Taste of Cultures is een uitgelezen kans om onder het genot van lekkernij die de vluchtelingen zelf bereiden, elkaar wat beter te leren kennen. Op zaterdag 25 juni, van 12.00 – 16.30 staan de deuren van Villa Vrede open en is iedereen van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@villavrede.nl of bezoek de website www.villavrede.nl.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten