Grote steun voor Duits elftal

Nu het Nederlandse elftal zich niet voor het Europese Kampioenschap heeft gekwalificeerd, is het voor voetbalfans zoeken naar een ander team dat zij tijdens het EK kunnen aanmoedigen. Maar achter welk team scharen Utrechters zich deze zomer? Ruilen voetbalfans hun oranje kloffie in voor het rood van de Rode Duivels (België), laten zij zich meeslepen door het Zweedse voetbalelftal zoals een automerk in de media suggereert of gaan ze mee in de Duitse EK-koorts? Café de Branding aan de Croeselaan kiest voor dat laatste. Het personeel heeft haar outfit zelfs al klaarliggen.

MeetTheGermansTijdens het Wereldkampioenschap van twee jaar geleden merkte netwerkgroep Meet the Germans dat steun voor het Duitse voetbalteam onder Utrechters leeft. Tijdens de uitzendingen van de wedstrijden van het Duitse team kwamen er elke keer veel mensen in een café in de stad meejuichen. En dat waren lang niet alleen maar Duitsers. Nu het Nederlands elftal zelf niet meespeelt met de wedstrijden organiseert Meet the Germans bij Café de Branding vertoningen van de wedstrijden van het Duitse team tijdens het EK op groot scherm.

Duitsland, spelend in groep C, heeft als tegenstanders Oekraïne, Polen en Noord-Ierland, een makkelijke maar ook spannende poule. Zondag, 12 juni vanaf 20.45 uur is het zo ver: Duitsland speelt tegen Oekraïne!

Meer informatie over Meet the Germans en aankomende evenementen en activiteiten is te vinden op www.meetthegermans.info of via de Facebookpagina’s Meet the Germans of Deutsche in Utrecht.
N.B. In verband met de verhuizing van eetcafé Klein Berlijn op het Trip-terrein is Meet the Germans voor haar activiteiten tijdelijk uitgeweken naar Café de Branding.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten