Kinderen van St Jan de Doper organiseren spetterend buurtfeest

StJandeDoperschool2016Groep 8 van Basisschool St Jan de Doper aan de Rijnhuizenlaan heeft in samenwerking met studenten de afgelopen maanden hard gewerkt aan het organiseren van een buurtfeest in de wijk. Tijdens een Move-project stelden zij zichzelf de vraag: ‘Hoe kunnen we Hoograven nóg gezelliger maken?’ Een feest met activiteiten voor jong en oud bleek een ideale manier om de verschillende bewoners van Hoograven bij elkaar te brengen en zo voor meer gezelligheid te zorgen. Het feest vindt plaats op 2 juni van 13:00 tot 14:00 u op school. Buurtbewoners zijn van harte uitgenodigd even langs te komen.

Gedurende vier bedenk- & doesessies leerden de studenten en kinderen elkaar kennen en gingen zij op onderzoek uit in Hoograven. Wat is er zoal te doen, wie wonen er eigenlijk in de wijk en hoe zouden we Hoograven nóg gezelliger kunnen maken? Hiermee gingen de kinderen en studenten aan de slag. In groepjes bedachten de kinderen allerlei activiteiten voor verschillende doelgroepen, van spelletjes doen met jonge kinderen tot koken voor ouderen. Uiteindelijk besloten ze al hun goede ideeën te combineren tot één groot buurtfeest voor jong en oud. Uiteindelijk is het plan gerealiseerd met hulp van sociaal makelorganisatie Vooruit en met financiële steun van Ik Ben Geweldig, een programma van de NJR.

Naast het beter leren kennen van de bewoners van hun buurt hebben de kinderen kennisgemaakt met een nieuwe sport: het roeien. Op een frisse, natte ochtend in mei stapten zij voor het eerst de boot in. In het kader van het lustrumjaar van roeivereniging Orca organiseren de studenten daarnaast een roeiwedstrijd voor verschillende scholen in Hoograven, waarop de kinderen van St Jan de Doper dus al goed zijn voorbereid. Op 10 juni mogen zij de strijd aangaan met de Da Costaschool.

Move laat kinderen uit minder bedeelde wijken ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij. Dit doen wij door deze kinderen te koppelen aan studenten. In een kortlopend project leren ze elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. Studenten helpen deze plannen te realiseren en geven zo samen met de kinderen hun buurt een boost. Op deze manier laten we kinderen ontdekken dat zij de wereld kunnen veranderen. Move is in 2009 opgericht door studenten en inmiddels actief in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Groningen, Nijmegen en Delft waar jaarlijks meer dan 60 projecten uitgevoerd worden. Move ontvangt financiële ondersteuning van onder andere het Oranje Fonds, Kansfonds, Fonds 1818, Universiteit Utrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rabobank en TomTom.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten