Nieuwbouw Wilheminagroep De Baken geopend

Wilhelminagroep1Na bijna een jaar lang hard werken, werd op zaterdag 28 mei de nieuwbouw van zeeverkennersgroep De Wilheminagroep geopend. Voor een groep van ongeveer 100 leden, oud-leden en ouders, leden van het Dagelijks Bestuur van Scouting Nederland en andere genodigden, opende burgemeester Jan van Zanen het gebouw. Daarna trok een aantal vletjes in het water het spandoek weg dat het gebouw tot dan toe verborgen had gehouden.

Wilhelminagroep2Volgens Mike van Kuik, al sinds het begin betrokken bij de bouwactiviteiten, was het al lang hard nodig dat de huisvesting van de 160 leden tellende groep zeeverkenners werd verbeterd. Veel van het materiaal werd bijv. opgeslagen in containers. De komst van de kleinere Baracudagroep naar het Liesboschpark maakte het mogelijk om het bestemmingsplan zo aan te passen dat ook de Wilheminagroep kon uitbreiden. In samenwerking met studenten van de Hogeschool werd een haalbaar plan geschreven dat vervolgens met hulp van veel leden en vrijwilligers is uitgevoerd.

Wilhelminagroep3Het nieuwe gebouw is multifunctioneel. Op de dagen dat de zeeverkenners er geen gebruik van maken, kunnen andere organisaties dat doen. De Brede School Academie heeft zo haar intrek al genomen in het gebouw.

Tekst: Wybren de Jong, foto’s: Elizabeth Wattimena

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten