Italiaanse kunstenaar in De Saffier

DeMuur

De muur voor de schildering

Op 23 mei kwam de eerste van drie Europese kunstenaars wonen in De Saffier, het oude Huize Tolsteeg. Toen startte het project Artshake, een artist-in-residence project, met als doel de bewoners van De Saffier elkaar laagdrempelig te laten ontmoeten door middel van kunst. Jong en oud wonen in De Saffier onder een dak. De eerste kunstenaar is, Mattia Campo Dall’Orto uit Italië en hij gaat met en voor de bewoners een grote muurschildering maken. Verder worden er rondom zijn verblijf en werkproces allerlei activiteiten georganiseerd, zoals schilderworkshops, wandelingen en filmavonden. In De Saffier was tot voor kort Woonzorgcentrum Tolsteeg. De cliënten uit de zorgvleugel hiervan zijn enige tijd geleden verhuisd naar een nieuw pand in Voordorp. In de voormalige zorgvleugel komen voor een periode van tien jaar 160 wooneenheden voor jongeren. De 155 aanleunwoningen in de andere vleugel blijven gehandhaafd. (Tekst en foto: Evelien Baljet)

2 reacties

  1. Gerben Zeeman schreef:

    Ik ben razend benieuwd naar de grote muurschilderingen! Fantastisch project. Zijn er al concepten? Zijn ze te zien?

    • Linda Rosink schreef:

      Hoi Gerben, wat leuk dat je geinteresseerd bent! Je kan onze page op facebook liken. Artshake heet het. Daar komen ook foto’s van de activiteiten.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten