Start werkzaamheden zuidkant ’t Goylaan

Goylaan-04

Zo was het …. Foto: Petra van Kuik

De gemeente is de ’t Goylaan anders aan het inrichten. Op 21 april zijn de werkzaamheden van start gegaan. Binnenkort start een nieuwe fase.

Start zuidkant ’t Goylaan (fase 3)
Op donderdag 2 juni starten de werkzaamheden voor fase 3 op de ’t Goylaan. De aannemer werkt dan aan de zuidzijde van de ’t Goylaan. Dit betekent dat de verkeerssituatie wordt aangepast. Het verkeer aan de noordzijde (richting het Europaplein) maakt gebruik van de nieuwe rijbaan die is aangelegd in fase 2. Het verkeer dat normaal gesproken over de zuidzijde rijdt (richting het ’t Goyplein), gaat nu gebruik maken van de tijdelijke rijbaan in de middenberm. De werkzaamheden van deze fase duren ongeveer zeven weken.

Bereikbaarheid Hoograven noord begin juni tot half juli
Gedurende de periode van begin juni tot half juli kan verkeer komend uit de Scherpenburglaan linksaf en rechtsaf de ’t Goylaan op rijden. Als u vanaf het ’t Goyplein naar de Scherpenburglaan wilt, kunt u rechtsaf deze straat inrijden. Als u vanaf het Europaplein komt, kunt u niet linksaf de Scherpenburglaan inrijden.

Bereikbaarheid Hoograven zuid begin juni tot half juli
Gedurende de periode van begin juni tot half juli is Hoograven zuid bereikbaar via de Hooft Graaflandstraat en de Wijnesteinlaan. Verkeer kan ook via de Verlengde Hoogravenseweg over de ventweg (ter hoogte van garage ‘t Goylaan) de ’t Goylaan oprijden. Deze verbinding komt te vervallen zodra de Snoekstraat weer open gaat.

Bereikbaarheid Hoograven zuid half juli tot 22 juli
In de periode van half juli tot 22 juli werken we aan het kruispunt ter hoogte van de Hooft Graaflandstraat en de ventweg ter hoogte van garage ‘t Goylaan. De Hooft Graaflandstraat en de Wijnesteinlaan zijn dan afgesloten. Hoograven zuid is die periode te bereiken via de Linschotensingel en de Snoekstraat. De Verlengde Hoogravenseweg krijgt voor gemotoriseerd verkeer tijdelijk aan het eind een keermogelijkheid.

Wat betekent dit voor wijkbewoners?
De werkzaamheden veroorzaken zware verkeershinder en dus ook vertraging. Wij adviseren u waar mogelijk:
– de ’t Goylaan te mijden
– de ring Utrecht te nemen
– buiten de spits te rijden.
Indien nodig werkt de aannemer door op zaterdag.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum, via telefoon 14 030 of e-mail tgoylaan@utrecht.nl. De meest actuele informatie vindt u op de website www.utrecht.nl/tgoylaan. Ook kunt u binnenlopen op het wekelijkse spreekuur. Dit is elke donderdag van 15.30 tot 16.30 op het wijkbureau Zuid. Een vertegenwoordiger van de aannemer is hier aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Overige werkzaamheden in de buurt
In verband met onderhoudswerkzaamheden zijn weggedeelten van de Waterlinieweg in de weekenden van 10/13 juni en 17/20 juni afgesloten. De afslag Lunetten / Hoograven blijft deze weekenden gewoon bestaan. Voor omleidingen adviseren wij vanaf 30 mei te kijken op utrecht.nl/waterlinieweg.

Wilt u op de hoogte blijven?
Stuur een e-mail naar tgoylaan@utrecht.nl en geef aan dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Bron: Wijkbericht Gemeente Utrecht, mei 2016

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten