Werelddag op de Da Costaschool

WerelddagDaCosta2016-2

Jaylee vertelt over Aruba

Op woensdag 6 april was het voor de derde keer Werelddag op de Da Costaschool aan de Duurstedelaan. In de ochtend was er voor de leerlingen een informatief programma van Plan Nederland. Via deze organisatie sponsort de school al jaren Bianca Piloso, een meisje uit Ecuador. Ook gaven Juf Shirley, Micha (groep 6) en Danielle (groep 4) een boeiende presentatie over Suriname.

WerelddagDaCosta2016-1

Nils vertelt over de Catalaanse Sint Joris

Landenpresentaties
Vanaf half 1 waren ook de ouders welkom op school. In alle groepen waren er presentaties, door kinderen én ouders, waarin ze iets lieten zien van het land of de regio waar zij of hun ouders  vandaan kwamen. Zo vertelden Elina (groep 8) en haar moeder over Belgische tradities, Nils (Berengroep, kleuters) en zijn Catalaanse moeder over de legende van Sant Jordi, Jaylee (groep 4) en haar moeder over het zonnige Aruba, Nour (groep 3) en haar moeder over argannoten en de arganboom die alleen in Marokko voorkomt, en Roos (groep 6) en haar moeder over carnaval in Limburg. Er waren nog veel meer presentaties, over in totaal 15 landen.

Kleurige verkoop
In de voorbereiding naar deze dag hadden alle kinderen geknutseld. De opbrengst van de verkoop van de kleurige kledinghangers, dromenvangers, mokken, broches, etc. was voor Bianca en Plan Nederland. De opkomst was groot; naast ouders waren er ook ooms, tantes en grootouders.

Werelddag-10

Nour vertelt over Marokkaanse argannotenproducten

Populaire school
Het gaat goed met de Da Costaschool in Hoograven-Zuid. De basisschool heeft momenteel zo’n 190 leerlingen uit 28 verschillende landen. Hierdoor heeft de school een onmiskenbaar internationale sfeer en karakter. Op de Werelddag  worden de overeenkomsten benadrukt: iedereen heeft tradities, klederdracht,  lekker eten en drinken. Dat leerlingen hierover durven vertellen in een presentatie, hun talent durven laten zien en dus hun nek durven uitsteken, is iets wat de school belangrijk vindt. Het logo van de school past daarbij: de kop van een giraf met een lange nek. Tijdens deze Werelddag liet ook een groot aantal ouders zien dat ze graag vertellen over hun landen en regio’s van herkomst en dat ze daar trots op zijn. Ook zij staken hun nek uit, en dat kan alleen maar een voorbeeld zijn voor hun kinderen!

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten