Hoogravense Limes té vernieuwend voor Heidemij?

Op zaterdag 2 april werd in het Waterliniemuseum in Fort bij Vechten het certificaat en de daarbij behorende geldprijs van €1000,- uitgereikt aan het mozaïekstenenproject Limes Lijn – Dwars door Hoograven. Het project had met een groot aantal andere projecten deelgenomen aan Mijn Limes, een wedstrijd van de KNHM, de Koninklijke Nederlandse Heidemij, om burgerinitiatieven rondom de Limes, de oude Romeinse grens door Nederland, te bevorderen. Het geld is gebruikt voor fase 2 van het Limesproject in Hoograven: het doortrekken van de grenslijn, in mozaïekstenen, van de Duurstedelaan naar de Vaartse Rijn. De lijn liep al door het gebouw van de Brede School aan de Duurstedelaan en over de Duurstedelaan zelf.

CarinvanDongenHeidemijEr waren op deze dag ook nog extra prijzen te winnen. Dat ze niet in de wacht zijn gesleept, lag niet aan de  initiatiefnemers van de Limes Lijn, kunstenaar Carin van Dongen en Peter Sprangers van de Historische Kring Tolsteeg-Hoograven. Carin heeft tijdens een korte presentatie met veel enthousiasme verteld over het unieke project en de verbinding die het in de wijk waar mensen uit alle windstreken wonen, tot stand heeft gebracht. Peter voegde daaraan het historisch en educatief perspectief toe. Limes Lijn – Dwars door Hoograven is zo van alle kanten goed belicht. Wél in de extra prijzen vielen de projecten ‘Aanleg van een Romeinse tuin’ uit Arnhem, ‘Plaatsing van een replica van een gedenksteen voor een Romeinse soldaat’ uit Herwen en ‘Zichtbaar maken van de Limes middels een infobord’ uit Amerongen.

Carin van Dongen blij is met het gewonnen geldbedrag, maar ze is ook wat teleurgesteld. Carin: ‘Voor de extra prijzen is duidelijk gekozen voor zeer traditionele projecten, erg jammer.’ Peter Sprangers meldde: ‘Als je voor vernieuwend gaat, word je blijvend uitgedaagd. Carin van Dongen blijft onze heldin!’ De volgende en laatste fase van Limes Lijn – Dwars door Hoograven is het doortrekken van de Limes in mozaïek tot aan de Waterlinieweg. Hiervoor wordt nog naar fondsen gezocht.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten