Lente in de Tuinen van Tolsteeg

BinnentuinWZCTolsteeg4Sinds kort beheert Stichting De Tuinen van Tolsteeg ook de buitentuin aan de Saffierlaan. De binnen- en buitentuin kunnen een mooie verbinding met elkaar gaan vormen. De stichting ziet veel mogelijkheden om (buurt-)bewoners elkaar te laten ontmoeten te midden van het groen.

Aan de bak!
Vanaf vandaag is begonnen met het bouwen van plantenbakken voor in de buitentuin. Maar, er is nog veel hulp nodig: sjouwen, zagen, schroeven, creatief meedenken of zorgen voor de catering. Dit kan nog op woensdag 9 maart van 10 tot 16 uur en donderdag 10 maart van 13 tot 17 uur. Van harte welkom!

Groen&Doen Cursus
Vind je ‘t leuk om met andere (buurt)bewoners te leren over tuinieren? Wil je daarna ook zelf aan de slag in de tuinen van Tolsteeg? De cursus bestaat uit 5 avonden van 2 uur en start steeds in de binnentuin. Deelname is gratis. Wel graag even aanmelden via email of bel Paul op 06-38085248.
1. Plantengroei  (maandag 14 maart 20 – 22 uur)
Wat vraagt een plant ? Welke bodem, hoeveel water, zon?
2. Plantenrijk (maandag 21 maart 20 – 22 uur)
Welke plant heeft een naam en familieleden..  Wat zegt dat ?  Hoe leer je ze herkennen?
3. Plantenteelt (maandag 4 april 20 – 22 uur)
Hoe kom je aan planten?  hoe vermeerder je ze ? Stekken, zaaien, enten, scheuren.
4. Planten verzorgen (maandag 11 april 20 – 22 uur)
En dan staan ze er..  en wat dan ? Hoe verzorg je ze en hou je ze gezond ?  Wat kun je er mee?
5. Planten beheren (maandag 18 april 20 – 22 uur)
Hoe hou je ze binnen de perken ? En wat met de plantenresten?  Composteren, vlechten.

Op zaterdag 12 maart doen de Tuinen van Tolsteeg tussen 10 en 16 uur mee met NLdoet!  Een gezellige dag om je buren te leren kennen en de handen uit de mouwen te steken. Tijdens NLdoet wordt de buitentuin klaargemaakt voor het voorjaar. Meer informatie is te verkrijgen bij Paul via 06-38085248.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten