Woninginbraken door kerntrekken

Winkelcentrum Hart van Hoograven (Goylaan)Politie en gemeente zien steeds meer woninginbraken plaatsvinden door middel van de zogeheten ‘Kerntrekmethode’. Ook in Hoograven is deze trend zichtbaar. Daarom is er vanaf donderdag 3 maart  twee weken lang extra inzet van Toezicht en Handhaving in het zuidelijk deel van Hoograven en rondom het Hart van Hoograven. Bij deze inbraakmethode wordt een schroef geboord in de cilinder waarna deze met behulp van een cilindertrekker in zijn geheel wordt verwijderd. Daarnaast zien we ook dat meer inbraken plaatsvinden door middel van de ‘Bulgaarse Methode’, waarbij het cilinderslot wordt afgebroken.

Beide inbraakmethoden kunt u tegengaan door een kerntrekbeveiliging te monteren op uw cilindersloten. Zie de flyer voor meer informatie over cilindertrekbeveiliging. Bij de erkende politiekeurmerk (PKVW)-bedrijven kunt u gratis een scan laten doen van uw woning en uw sloten laten aanpassen. Zie www.politiekeurmerk.nl/PKVWexpert  voor een expert bij u in de buurt. Als u uw gehele woning volgens het politiekeurmerk laat certificeren kunt u van de gemeente subsidie krijgen, zie de site voor meer informatie. Heeft u een huurwoning neem dan contact op met uw verhuurder. Bel altijd bij verdachte situaties met 112! Onthoud hierbij zoveel mogelijk signalementen, ook kentekens zijn interessant voor politie.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten