Nieuw: politiekids in de wijk!

Politiekids2Sinds 17 februari heeft de politie in Hoograven er nieuwe collega’s bij. Die dag werden 13 leerlingen van groep 5/6 van wijkbasisschool de Blauwe Aventurijn aan de Ridderlaan beëdigd als PolitieKids. De gemeente Utrecht is in samenwerking met de politie in Hoograven het project Politiekids gestart. Dit project heeft als doel om kinderen op de basisschool op een positieve en laagdrempelige manier te betrekken bij het politiewerk en de veiligheid in de wijk. Met een heus uniform, bestaande uit een felgeel hesje en pet (“De pet draag je met de klep naar vóren!”) gaan zij de komende tijd eens per maand de politie helpen de buurt netjes en veilig te houden. Ze gaan de straat op met politieagenten en een medewerker van Toezicht en Handhaving, om buurtbewoners aan te spreken op veelvoorkomende overlast en hen hierover te informeren. U moet hierbij denken aan het fietsen op de stoepen, fout parkeren en hoe men het zakkenrollers moeilijk kan maken toe te slaan.

Politiekids1Het project Politiekids is komen overwaaien uit Amsterdam en wordt gecoördineerd vanuit de gemeente. Erna Bruynes, die vanuit de gemeente verantwoordelijk is voor de Politiekids, vertelt dat er vorig jaar is gestart met dit project in Overvecht en dat het nu de beurt is aan Hoograven.

Vele belangstellenden maakten het afleggen van de eed mee, en de belofte dat de kinderen zich aan alle voorgelegde regels zullen houden en een goede politiekid willen worden. Na de eedaflegging kregen de kids meteen hun eerste politie-oefening: portofoon-instructie.

En alle hogere doelen ten spijt, de kinderen vonden dat vooral “heel leuk” en “cool”. Mocht u de komende tijd overwegen om op de stoep te gaan fietsen… u bent gewaarschuwd! (Tekst: Hanneke de Reus, foto´s: Puk Witte)

1 reactie

  1. L.Tonus schreef:

    Mooi initiatief door de jeugd te betrekken in probleem wijken,sjappo!!

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten