Gluren bij de Buren in de wijk

Op zondag 31 januari is het weer tijd voor Gluren bij de Buren. Dit huiskamerfestival vindt elke laatste zondag van januari plaats in alle wijken in de stad. Tussen 13 en 18 uur worden er in heel gewone woonkamers drie optredens van een artiest of band geprogrammeerd. Elk optreden duurt maximaal 30 minuten en is gratis toegankelijk. Na elk optreden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De opbrengst daarvan wordt in de realisatie van Gluren bij de Buren editie 2017 gestoken. Gluren bij de Buren heeft als doel de lokale amateurkunst een boost te geven.

Gluren bij de buren op het IJzerdraadpad

Op het Neerlandiaterrein
Dit jaar kunnen kunstliefhebbers op 6 adressen in Hoograven en Tolsteeg komen gluren. Een daarvan is IJzerdraadpad 29 in Hoograven-Zuid. Bewoner Christa van Noordennen kent Gluren bij de Buren al een tijd en heeft bij eerdere edities verschillende optredens bezocht. Ze deed dat altijd met veel plezier. Spontaan heeft ze daarom haar huis aangemeld als podium voor editie 2016. ‘Naast dat ik het hele idee van Gluren bij de Buren erg leuk vind, wil ik bezoekers ook de kans geven eens binnen te kijken in een van de huizen van het Neerlandia-nieuwbouwproject’, aldus Christa. Ze kent One Trick Pony, die deze zondagmiddag zal neerstrijken in haar huiskamer, niet. Christa: ‘Maar wat ik op Youtube hoorde, klonk goed. Ik heb er echt zin in.’ Van de organisatie heeft ze een tas vol koffie, thee, koekjes, bekertjes en limonade voor de gasten gekregen. Haar huiskamer is behoorlijk ruim en kan een aardig aantal mensen herbergen. Christa: ‘Ik ben heel benieuwd wie er zullen komen. Misschien alleen maar buren? Misschien loopt het storm? In elk geval mag ik, als er echt geen mensen meer bij kunnen, een bordje met ‘vol’ ophangen!’

One Trick Pony
Het eerste optreden van One Trick Pony (singer-songwriter muziek in het genre romantisch magisch realisme, volgens het programma van GbdB) staat gepland voor 13 uur. De volgende zijn om 14.30 en 16 uur.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten