Verbetering veiliger fietsroute

Veilig fietsen naar Lunetten

Veilig fietsen naar Lunetten

In 1997 is door bewoners de ‘veiliger fietsroute’ bedacht die loopt van Lunetten naar de binnenstad en terug. Deze route is, zoals de naam al aangeeft, een veiliger route om te fietsen omdat deze langs woningen loopt. Vorig jaar is door een studente van de Hogeschool Utrecht onderzoek gedaan naar het gebruik van deze route. Hieruit bleek dat de route nog steeds voldoet als veiliger fietsroute, maar op een aantal punten verbeterd kon worden. De route loopt gedeeltelijk door Tolsteeg en langs de Bokkenbuurt.

Gewijzigde route en opnemen in het strooiplan
Naar aanleiding van een enquête onder de gebruikers van de route is door de gemeente Utrecht besloten om de route te verlengen naar station Lunetten. Verder is de route verlegd van de Tankenberg naar de Amerongseberg. Een ander advies was om de veiliger fietsroute in het strooiplan van de gemeente op te nemen. Ook dit advies is overgenomen.

Nieuwe borden
De oude borden zijn vervangen omdat deze niet (meer) zichtbaar waren. Ook ontbraken er enkele. De nieuwe borden hebben een gele omlijsting zodat ze voor fietsers in het donker goed opvallen. Bovenaan elk bord wordt aangegeven om welke route het gaat: de route richting de binnenstad of de route richting station Lunetten. Ook zijn er twee overzichtsborden geplaatst, een aan het begin en een aan het einde van de route.
(Bron: Wijkbureau Zuid)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten